Ya da fazlar 60-65 bandını koruyabilsin diye, yük altında 65 dereceydi sende çünkü. 80w yerine 150w çeksen o sıcaklığı sen hesap et. @loewry

Tek yapman gereken arkadaşın steam hesabını versin indir dediğim oyunları, yok mu rainbow, BF1, Witcher 3, Cyberpunk 500 tane oyun var böyle işte. Aç dene. Hepsinde 80 limiti varsa, üst segmente geç. @loewry

Bu çipe yeter bu arada bu wattage ama çipi limitlemenin de çok anlamı yok. Ben direkt limitsiz kullanıyorum. 14700k bozuktu o ayrı, 105 derecede bile bozulmaz İntel aslında. Direkt fabrikasyon olarak degrade şekilde satıldı işlemciler. BIOS'lar da ekstra bozdu voltajı zıplatıp.

Ya da fazlar 60-65 bandını koruyabilsin diye, yük altında 65 dereceydi sende çünkü. 80W yerine 150W çeksen o sıcaklığı sen hesap et. @loewry

Tek yapman gereken arkadaşın Steam hesabını versin indir dediğim oyunları, yok mu Rainbow, BF1, Witcher 3, Cyberpunk 500 tane oyun var böyle işte. Aç dene. Hepsinde 80 limiti varsa, üst segmente geç. @loewry

Bu çipe yeter bu arada bu wattage ama çipi limitlemenin de çok anlamı yok. Ben direkt limitsiz kullanıyorum. 14700k bozuktu o ayrı, 105 derecede bile bozulmaz Intel aslında. Direkt fabrikasyon olarak degrade şekilde satıldı işlemciler. BIOS'lar da ekstra bozdu voltajı zıplatıp.

BF1 var Apex de olur mu? Bu arada 720p de yapsam güç tüketimiş 65 civarı takılıyor deneyemiyoruz yani.

@loewry Kendin PBO harici, BIOS içinden manuel olarak ppt verebildiğin bir yer yok mu, config tdp falan diye de geçer, o kısımları bir gezin, öyle bir yer varsa 105w eco mod limitlerini vermeye dene.

BF1 var Apex de olur mu? Bu arada 720p de yapsam güç tüketimiş 65 civarı takılıyor deneyemiyoruz yani.
65 takılırken 5.2 GHz boostluyor mu, düşüyor mu? Dediğin oyunlarda dene, evet.

@loewry kendin PBO harici, BIOS içinden manuel olarak ppt verebildiğin bir yer yok mu, Config TDP falan diye de geçer, o kısımları bir gezin, öyle bir yer varsa 105W eco mod limitlerini vermeye dene.

65 takılırken 5.2 GHz boostluyor mu, düşüyor mu? Dediğin oyunlarda dene, evet.

BIOS'u kullanmayı pek bilmiyorum ama işlemcinin çoğu ayarını elleyemiyorum. 5225 sanit evet düşmüyor oyundada 60-70 arası geziyor.

BIOS'u kullanmayı pek bilmiyorum ama işlemcinin çoğu ayarını elleyemiyorum. 5225 sanit evet düşmüyor oyundada 60-70 arası geziyor.
Şu an değişmene de gerek yok oynadığın oyundan ötürü ama ekstra dediğin oyunlarda bir dene, 80 geçip geçmediği anlarsın. Benim cs2'de bile 80 geçiyor çok rahat mesela, en kolay onda dene.

5.2 boostladıgı sürece problem olmaz, 5 GHz çalışsa da problem olmaz ama 1080p için biraz önemli, 2k'da farkı daha az hissedersin. Sonuç olarak 7800x3d olsaydı değişme derdim, 9800x3d için değişmen mantıklı olabilir ama şu an durmasında sakınca yok, FPS'in artmayacak zaten 1000 FPS alıyorsun 1500 almaya gerek yok :D @loewry

5.2 boostladıgı sürece problem olmaz, 5 GHz çalışsa da problem olmaz ama 1080p için biraz önemli, 2k'da farkı daha az hissedersin. Sonuç olarak 7800x3d olsaydı değişme derdim, 9800x3d için değişmen mantıklı olabilir ama şu an durmasında sakınca yok, FPS'in artmayacak zaten 1000 FPS alıyorsun 1500 almaya gerek yok :D @loewry
Yer yer 81 görüyor ama üstüne çıkmıyor belki oyun kaynaklıdır yarın apex legends yada bf1 indircem

Yer yer 81 görüyor ama üstüne çıkmıyor belki oyun kaynaklıdır yarın apex legends yada bf1 indircem
Bence anakart limitliyor, bak bir o oyunlarda. Ama çok problem olmaz 5 ya da 5.2'de çalışması. 3d cache miktarı fazla, çoğu şeyi tolere ediyor o, RAM'i de çok umursamaz 9700x falan olsaydı RAM kaynaklı FPS'in düşerdi. Tek kanal önerilmiyor, 2x16 2x32 her zaman almalısın.

Bu çip özelinde 3d cache çoğu şeyi tolere ediyor, ondan dolayı sıkıntın yok, düşünmen gereken bir durum söz konusu değil, EXPO kapatsan bile FPS çok oynamaz muhtemelen.

Bence anakart limitliyor, bak bir o oyunlarda. Ama çok problem olmaz 5 ya da 5.2'de çalışması. 3d cache miktarı fazla, çoğu şeyi tolere ediyor o, RAM'i de çok umursamaz 9700x falan olsaydı RAM kaynaklı FPS'in düşerdi. Tek kanal önerilmiyor, 2x16 2x32 her zaman almalısın.

Bu çip özelinde 3d cache çoğu şeyi tolere ediyor, ondan dolayı sıkıntın yok, düşünmen gereken bir durum söz konusu değil, EXPO kapatsan bile FPS çok oynamaz muhtemelen.
Anladım hocam yarın anlaşılır watt olayı

7–8.000 TL arası AM5 anakart bakıyorum. Bu bütçeye ASUS Prime B850M-K var ama çoğu kişi B850’nin giriş seviyesi olduğunu söylüyor ve alınmaz diyor. Gigabyte B850 Eagle modeline de bakıyorum, fakat genelde ASUS TUF B850 öneriliyor. Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi? Normalde TUF model bütçemi aşıyor, yaklaşık 10.000 TL.

@20424

Anladım hocam yarın anlaşılır watt olayı.

@20424

@20424 hocam bir arkadaş B650 Aorus Elite AX al TUF B850M Plus alacağına diyor sizin düşünceniz nedir? Aorus 1000TL daha ucuz.

Anladım hocam yarın anlaşılır watt olayı.

@20424

@20424 hocam bir arkadaş B650 Aorus Elite AX al TUF B850M Plus alacağına diyor sizin düşünceniz nedir? Aorus 1000TL daha ucuz.

Ya da bunlara alternatif TUF B850M Plus parasına B650 Tomahawk da alabilirim.

Son düzenleme: