omuraycil

Uzman
Merhaba ASUS ROG G17 cihazım var fakat cihaza SSD taktığımda başlangıç logosunda donup kalıyor. Farklı SSD ve yuvalarını denedim sonuç aynı. SSD takmadığım zaman BIOS vs sorunsuz çalışıyor. Sorun ne olabilir daha önce hiçbir müdahale veya arızası olmadı.
  • AMD Ryzen 9 5900HX
  • 32 GB RAM
  • 3070 ekran kartlı model

Cihaz hiç SSD olmadan çalışıyor? Ama SSD takınca donuyor açılışta?

Hangi marka SSD taktınız? BIOS sürümü nedir?

Evet SSD takılı değilken BIOS sorunsuz tüm değerler normal. SSD takınca genelde başlangıçta çıkan ROG logosunda çok nadiren de olsa oturum açma ekranında donup tepkisiz kalıyor.

Kendi içinde gelen gen 3 SSD'si 256 GB, gen3 Kioxia ve 2TB'lık farklı bir SSD denedim. (Markası aklımda değil)
BIOS sürümünü ASUS web sitesinden kontrol ettim ve en güncel sürümü yüklü.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sıfırlayın. Sorun devam ederse cihazı servise yollamanız gerekebilir.

BIOS'u sıfırladım değişen olmadı. Sonrasında SSD olmadan da donmalar başlayınca bende EZ Flash ile BIOS güncelledim, bu sefer açılıştaki logoda donmalar kesildi işletim sistemini Windows hazırlanıyor kısmında 3 kere donmasına rağmen kurup masaüstüne gelebildim. Artık Windows'u açıyor fakat maksimum 1 dakika sonra gene donup kalıyor.

Evet şu an sadece o yol gözüküyor fakat en azından daha önce tecrübe eden etmiş birilerinden ne olabileceği konusunda ihtimaller dahilinde fikir alabilmeyi umuyorum.