PC Uzmanı

Başarılı
ASUS ROG PG27UCDM monitörüm kafayı yedi. Piksel temizleme işlemine tıkladıktan sonra yaklaşık 6 dakika geçti ve ardından ekranda tuhaf renkler belirmeye başladı. Bu görüntü bir türlü gitmiyor. Mouse hareket etmiyor, monitörün arkasındaki tuşlar da tepki vermiyor. Bugün ne tür PC arızası varsa hepsi beni buldu.

Linki bırakıyorum:

Piksel temizleme işlemi bitmemiş ve devam ediyor olabilir mi?

Dell de piksel temizleme yaparken ekranı açamıyorsunuz, eğer açmak isterseniz uyarı veriyor. Uyarıyı onaylarsanız piksel temizleyi yarım bırakıp kullanmaya devam edebiliyorsun. Yani piksel temizleme yaparken kullanabilmen mümkün değil. ASUS'ta da aynıdır yüksek ihtimal.

Premium ürünlerde şu sorunları yaşamak çekilecek çile değil. ASUS'un OLED monitörlerinde birkaç defa bozulma şikayetleri de gördüm. Monitörden kaynaklı muhtemelen.

Üst üste 2 defa piksel yenileme yapın. Eğer çözülmezse monitörün diğer girişlerini deneyin, yine çözülmezse farklı kabloyla deneyin.

Dell de piksel temizleme yaparken ekranı açamıyorsunuz, eğer açmak uyarı veriyor. Eğer uyarıyı onaylarsanız piksel temizleyi yarım bırakıp kullanmaya devam edebiliyorsun. Yani piksel temizleme yaparken kullanabilmen mümkün değil. ASUS'ta da aynıdır yüksek ihtimal.

Premium ürünlerde şu sorunları yaşamak çekilecek çile değil. ASUS'un OLED monitörlerinde birkaç defa bozulma şikayetleri de gördüm. Monitörden kaynaklı muhtemelen.

Üst üste 2 defa piksel yenileme yapın. Eğer çözülmezse monitörün diğer girişlerini deneyin, yine çözülmezse farklı kabloyla deneyin.

Doğrudur hocam ben OLED hiç kullanmadım bilgim yok. Belki işlem devam ediyordur diye düşündüm :D.

Piksel temizleme işlemi bitmemiş ve devam ediyor olabilir mi?

Böyle bir şey mümkün değilki 6 dk geçmişti ve sadece 6 dk sürüyor ve her zaman öyle sürüyordu şu ana kadar şimdi sanki ölü piksel testi çalıştırdım gibi bir durum oldu.

Dell de piksel temizleme yaparken ekranı açamıyorsunuz, eğer açmak isterseniz uyarı veriyor. Uyarıyı onaylarsanız piksel temizleyi yarım bırakıp kullanmaya devam edebiliyorsun. Yani piksel temizleme yaparken kullanabilmen mümkün değil. ASUS'ta da aynıdır yüksek ihtimal.

Evet gerçekten de 60k para verip de böyle sorunlar olunca insan hem üzülüyor hem de donup kalıyor.

Masaüstüne bile gelemiyorum monitörün hiçbir fonksiyonu da çalışmıyor düğme vs basınca da olmuyor hani iptal edeyim diyorum yine olmuyor.

Sanki ölü piksel testi çalıştırmışım gibi renkler gidip gelmesi çok tuhafıma gitti ilk defa böyle bir şey oluyor hem de ölü piksel testi bittikten sonra yani 6 dk geçtikten sonra böyle bir şey oldu.

Böyle bir şey mümkün değilki 6 dk geçmişti ve sadece 6 dk sürüyor ve her zaman öyle sürüyordu şu ana kadar şimdi sanki ölü piksel testi çalıştırdım gibi bir durum oldu.

Evet gerçekten de 60k para verip de böyle sorunlar olunca insan hem üzülüyor hem de donup kalıyor.

Masaüstüne bile gelemiyorum monitörün hiçbir fonksiyonu da çalışmıyor düğme vs basınca da olmuyor hani iptal edeyim diyorum yine olmuyor.

Sanki ölü piksel testi çalıştırmışım gibi renkler gidip gelmesi çok tuhafıma gitti ilk defa böyle bir şey oluyor hem de ölü piksel testi bittikten sonra yani 6 dk geçtikten sonra böyle bir şey oldu.

Bu sorun hala devam ediyor mu? Yoksa bir kerelik mi oldu? Eğer devam ediyorsa dediğim yöntemleri deneyin. Yine de çözülmezse OCCT ile GPU ve güç kaynağı testi yapın. Çünkü sizin yeni açtığınız konuda sistem Kernel Power hatası da vermiş. Sizin sistemde donanımsal bir sorun olabilir. Ama açtığınız diğer konuda da kabloları oturtamadığınızı söylemişsiniz. Kablolardan emin olmanızı öneririm. Monitör kablosu bile tam oturmasa sorun olabiliyor.

GPU'nun sorunlu olma ihtimaline daha yakınım şu anlık.

Bu sorun hala devam ediyor mu? Yoksa bir kerelik mi oldu? Eğer devam ediyorsa dediğim yöntemleri deneyin. Yine de çözülmezse OCCT ile GPU ve güç kaynağı testi yapın. Çünkü sizin yeni açtığınız konuda sistem Kernel Power hatası da vermiş. Sizin sistemde donanımsal bir sorun olabilir. Ama açtığınız diğer konuda da kabloları oturtamadığınızı söylemişsiniz. Kablolardan emin olmanızı öneririm. Monitör kablosu bile tam oturmasa sorun olabiliyor.

GPU'nun sorunlu olma ihtimaline daha yakınım şu anlık.

Evet hala devam ediyor. Her piksel temizleme de bu hatayı veriyor renkler cokıyor 5 dk gitmiyor ben monitörü kapatabilirsem ya da fişini çekrsem açabiliyorim birazdan OCCT testi de yapacağım eğer açılırsa monitör bu arada piksel temizleme işlemini yaparken çıt diye bir ses geliyor sonra o görüntüler geliyor renkler falan monitörden ve kabloların hepsini kontrol ettim kablolardan yana bir sorun yok büyük ihtimal ya monitör arızalı ya da ekran kartı veya PSU.

Tekrar merhaba OCCT Power testi yaptım 6 dk sürdürdüm işlemi hiçbir sorun olmadı.

Son düzenleme:
Evet hala devam ediyor. Her piksel temizleme de bu hatayı veriyor renkler cokıyor 5 dk gitmiyor ben monitörü kapatabilirsme ya da fişini çekrsem açabiliyorim birazdan OCCT testi de yapacağım eğer açılırsa monitör bu arada piksel temizleme işlemini yaparken çıt diye bir ses geliyor sonra o görüntüler geliyor renkler falan monitörden ve kabloların hepsini kontrol ettim kablolardan yana bir sorun yok büyük ihtimal ya monitör arızalı ya da ekran kartı veya PSU.

Tekrar merhaba OCCT Power testi yaptım 6 dk sürdürdüm işlemi hiçbir sorun olmadı.
6 dakika yetmez. 1 saat yapmanızı öneririm. Mesela cpu testinde 13.dakikada hata aldığımı biliyorum.

6 dakika yetmez. 1 saat yapmanızı öneririm. Mesela CPU testinde 13.dakikada hata aldığımı biliyorum.

Peki hocam yeniden başlatıyorum testi 1 saat kalsın testte yük altında bakalım. Peki bu monitördeki arıza nedendir ekran kartlı olacağını zannetmiyorum. her piksel temizleme yapınca oluyor bu sorun çünkü
Resmini paylaştım değerler nasıldır acaba

Dosya Ekleri

• IMG_20250725_160846.webp
    IMG_20250725_160846.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Peki hocam yeniden başlatıyorum testi 1 saat kalsın testte yük altında bakalım. Peki bu monitördeki arıza nedendir ekran kartlı olacağını zannetmiyorum. Her piksel temizleme yapınca oluyor bu sorun çünkü.
Monitörden kaynaklı olma ihtimali yüksek. Ayrıca sizin sistemde gpu ya da power da sorunlu gibime geliyor. Monitörün bozuk olma sebebini bilmiyorum belki güç kartı belki başka bir şey sebep oluyordur. O kadar teknik bilgim yok. Monitöre ekran kartı gibi sürücü yükleniyorda pek bir anlamı yok. Bozuksa bozuktur yani bunu siz bozamazsınız. Şans işi bozulduysa servisle görüşmeniz gerek. Bozulmaktan kastım illa görüntü gelmemesi değil. Ekranda yatay çizgi veya renklerde bozulma da olabilir. Monitörden olup olmadığını anlamamız lazım önce. Ama sadece piksel yenileme yaparken oluyorsa yüksek ihtimal monitör sorunlu.