PC Uzmanı

Başarılı
ASUS ROG PG27UCDM monitörüm kafayı yedi. Piksel temizleme işlemine tıkladıktan sonra yaklaşık 6 dakika geçti ve ardından ekranda tuhaf renkler belirmeye başladı. Bu görüntü bir türlü gitmiyor. Mouse hareket etmiyor, monitörün arkasındaki tuşlar da tepki vermiyor. Bugün ne tür PC arızası varsa hepsi beni buldu.

Linki bırakıyorum:

Dosya Ekleri

• IMG_20250725_171204.webp
    IMG_20250725_171204.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 47
İkisini de 30 dakika toplam 1 saat yapabilirsiniz. Ha bana kalırsa sizin sistem ikide bir sorun çıkartıyor 1 saat yapın hata vermeme riskini minimize edin derim.

Evet haklısınız hocam öyle yapacağım her biri için 1 saat bu testten sonra da VRAM'ı de yaparım onu da 1 saat yaparım. Başka da test kalmıyor zaten bakalım hangisinde patlicaz bunda mı VRAM de mi?

Evet haklısınız hocam öyle yapacağım her biri için 1 saat bu testten sonra da VRAM'ı de yaparım onu da 1 saat yaparım. Başka da test kalmıyor zaten bakalım hangisinde patlicaz bunda mı VRAM de mi?
3d testinde olur bence. Bunda da hata olmazsa aida64 de deneyin. Stabiliden %100 emin olmaya çalışın. Baktınız testler hiç bir şey bulamıyor, yeni sürücüleri bekleyin. Onda da benzer sorunlar yaşarsanız GPU'yu servise gönderirsiniz. Normalde güncel donanımlarla kernel power hatası almamanız lazım.

3D testinde olur bence. Bunda da hata olmazsa AIDA64 de deneyin. Stabiliden %100 emin olmaya çalışın. Baktınız testler hiçbir şey bulamıyor, yeni sürücüleri bekleyin. Onda da benzer sorunlar yaşarsanız GPU'yu servise gönderirsiniz. Normalde güncel donanımlarla Kernel Power hatası almamanız lazım.

Evet hocam bende şaşırıyorum güncel donanımlarla nasıl Kernel Power hatası alıyorum diye.

3D testinde olur bence. Bunda da hata olmazsa AIDA64 de deneyin. Stabiliden %100 emin olmaya çalışın. Baktınız testler hiçbir şey bulamıyor, yeni sürücüleri bekleyin. Onda da benzer sorunlar yaşarsanız GPU'yu servise gönderirsiniz. Normalde güncel donanımlarla Kernel Power hatası almamanız lazım.

Hocam 3D testi başarı geçti şimdi VRAM testine geçtim ama testi yaparken dondu PC demek ki ekrana kartının VRAM'leri yanmış herhalde ya da sorun ne ki acaba?

Şimdi discrete GPU olanı seçip deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250725_182416.webp
    IMG_20250725_182416.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Evet hocam bende şaşırıyorum güncel donanımlarla nasıl Kernel Power hatası alıyorum diye.

Hocam 3D testi başarı geçti şimdi VRAM testine geçtim ama testi yaparken dondu PC demek ki ekrana kartının VRAM'leri yanmış herhalde ya da sorun ne ki acaba?

Şimdi discrete GPU olanı seçip deneyeceğim.
Vram testinin aynısını bir daha yapın, tekrar donuyor mu diye kontrol edin. Yine sorun oluyorsa garantiye göndermek dışında yapabileceğiniz bir şeyin olduğunu sanmıyorum.

VRAM testinin aynısını bir daha yapın, tekrar donuyor mu diye kontrol edin. Yine sorun oluyorsa garantiye göndermek dışında yapabileceğiniz bir şeyin olduğunu sanmıyorum.

Hayır şu anda specific kısmından ekran kartımı seçtim çalıştırdım 30 dk oldu hala donma falan olmadı.

VRAM testinin aynısını bir daha yapın, tekrar donuyor mu diye kontrol edin. Yine sorun oluyorsa garantiye göndermek dışında yapabileceğiniz bir şeyin olduğunu sanmıyorum.

Yani bu ekran kartı olayları falan yine göz ardı edebileceğim bir durum ama monitörü edemiyorum hem yeni aldım hem 60k verdiğimden kaynaklı en önemlisi benim için şu an monitör onu da servise vereceğim yani başka çaresi yok gibi çünkü her piksel temizliğinde öyle oluyor.

Hocam VRAM testini de yaptım bir sorun çıkmadı sorun ne olabilir sizce ?

Son düzenleme:
Hayır şu anda specific kısmından ekran kartımı seçtim çalıştırdım 30 dk oldu hala donma falan olmadı.

Yani bu ekran kartı olayları falan yine göz ardı edebileceğim bir durum ama monitörü edemiyorum hem yeni aldım hem 60k verdiğimden kaynaklı en önemlisi benim için şu an monitör onu da servise vereceğim yani başka çaresi yok gibi çünkü her piksel temizliğinde öyle oluyor.

Hocam VRAM testini de yaptım bir sorun çıkmadı sorun ne olabilir sizce?

Farklı bir GPU veya güç kaynağı deneyin. Başka türlü anlamak zor.