ASUS ROG PG27UCDM piksel temizleme işleminden sonra ekranda renkler beliriyor

PC Uzmanı

Başarılı
ASUS ROG PG27UCDM monitörüm kafayı yedi. Piksel temizleme işlemine tıkladıktan sonra yaklaşık 6 dakika geçti ve ardından ekranda tuhaf renkler belirmeye başladı. Bu görüntü bir türlü gitmiyor. Mouse hareket etmiyor, monitörün arkasındaki tuşlar da tepki vermiyor. Bugün ne tür PC arızası varsa hepsi beni buldu.

Linki bırakıyorum:

Şimdi 20 dk oldu OCCT testi hala bir hata veya sistem kendini kapanma olayı olmadı evet bence psuda sorun var ayrıca ben monitörü nasıl bozucam zaten daha 1 haftalık monitör dediğiniz gibi sadece bu renk çıkma hatalarını piksel yenileme yaparken oluyor o yüzden monitör bozuk.

Dosya Ekleri

• IMG_20250725_162443.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 45
Bozamazsınız derken lafın gelişi demek istedim. Monitörün üstüne/içine bir şey dökmediğiniz sürece kendi kendine bozulan bir şey. Veya ekran kartı gibi sorunlar pek olmuyor.

Şu an aklıma geldi monitörün firmware sürümünü güncellediniz mi?

Aynen anladım ne demek istediğinizi hiçbir şey dökmedim. Evet Firmware son sürüm MCM104.

Monitörle alakasız ama genel stabilite için anakartın BIOS sürümünü güncellediniz mi? BIOS'ta ayar yaptınız mı?

Evet hocam anakartım son sürümde güncel tüm bileşenlerim monitörüm Firmware'den tutun anakart chipset drivera kadar hepsi son sürümde.

Büyük ihtimal GPU da sorun var. CPU da 93 derecede çalışıyor gözümden kaçmadı değil.

Evet çok mu ısınmış yoksa herkeste mı öyle oluyor 1 saattir çalışıyor sonuçta acaba 3 fanlı sıvı soğutma var bir de. Bence de GPU sorunlu onu hangi testi yapmam gerek bilmiyorum VRAM mi 3D testi mi hangisinde anlaşılır bozuk olduğu.

İlk önce 3D testi yapın. Vram daha düşük bir ihtimal. Isınması normal 160w çekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…