Doge
Yetkin
- Makaleler
- 1
Sahip olduğum GPU, birebir aynısı olan diğer GPU'lara göre fazla ısınıyor.
Konuyla ilgili ve yaşadığım sorunla ilgili fikirleriniz varsa memnuniyetle okuyacağım.
İstanbul'da hava 9 dereceyken yaptığım FurMark ve RDR 2 sıcaklık değerleri:
2022 üretimli ekran kartımın, termal macunu ve termal pedlerinin 1,5 yılda özelliğini yitirmeyeceğini de biliyorum. Fazla ısınmasının sebebi nedir aklım almıyor.
Sıcaklık sorunu için garantiye gönderdim; termal macunu değişti, radyatör bloğundaki tozlar temizlendi ve "Tüm testler başarılı, sıcaklıklar normal" diye teslim aldım. Ardından kendi yaptığım testlerin sonucunda ise hiçbir sıcaklık değişimi olmadı. Bu da kafayı yedirtiyor bana.
İnternetten testlere baktım, kullanıcı yorumlarına baktım, sarı sitede aynı GPU'ya sahip olan kişilere sordum ve tam yükte en fazla 72 derece gördüm. Bendeki ise utanmasa 80 derecenin üzerine çıkacak. ROG'dan bahsediyoruz, sıcaklık değerleri hiç normal değil. Satsam almazlar veya ucuza gider, sistemimde kullanmaya gönlüm elvermez.
Hava 9 dereceyken GPU'nun fanlarını manuel olarak çalıştırıp bloğun içinde hapsolmuş sıcaklığı dışarı atmak için 28 dereceye kadar soğuttum, ardından fabrika ayarlarına döndürüp FurMark testini başlattığımda 2 dakika içinde 74 dereceyi görmüştü ve birkaç dakika sonra 78'e kadar yükseldi. Kışın soğuğunda aldığım GPU sıcaklık değerleri, yaz ayında kim bilir kaç derece olacak. Bugün yaptığım FurMark testinde sadece 5 dakikada 79 dereceyi gördüm.
Konuyla ilgili ve yaşadığım sorunla ilgili fikirleriniz varsa memnuniyetle okuyacağım.
Tüm sürücüler güncel, BIOS güncel, temiz format atıldı, DDU ile sürücüler yenilendi, kablo bağlantılarında ve bileşen montajlarında sorun yok, sistemde virüs yok, undervolt önerisi yapmayınız. Kasamın yan kapağı açık/kapalı halde en fazla 2-3 derece fark ediyor. Kasamın hava akışı iyi. Ayrıca kasa fanı, havayı doğrudan GPU'nun fanlarına doğru üflüyor.
Son düzenleme: