Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Bodrum
Merhaba, ASUS ROG STRIX G16 i7 13650HX, RTX 4070 140W 16 GB 4800 MHz DDR5 olan versiyona sahibim. Sıkıntısız kullanırken yaklaşık 1 haftadır uygulamaların kendi kendine atması sonrası mavi ekran geldi ve bilgisayar açılmayacak durumdaydı her türlü hata kodunu gösteriyordu. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda hemen mavi ekran veriyordu. En çok gördüğüm ise CRITICAL_PROCESS_DIED hatası. CMD üzerinden SFC /scannow kodunu girdiğimde %100 oluyor ama bir değişiklik olmadı. Bunun üzerine USB Bellek'e Microsoft kendi sitesinden Windows indirdim ve USB yazdım. Format atarken bile mavi ekran geliyor, şans eseri formattan sonra açılıyor, süresi belli olmadan gene mavi ekran geliyor, örnek 5 saniye sonra 1 saat sonra. BIOS üzerinden VMD ayarını, Secure Boot ayarını, Fast boot ayarını kapattım. Minidump dosyalarına baktığımda bir sürü ntkrlm.exe hatası ve bir tane sxs.dll hatası karşıma çıktı. Sorunun RAM'lerden kaynaklanabileceğini düşünerek Memtest86 testine baktım yaklaşık 2 saat süren testin ardından başarı ile geçti. Şans eseri bilgisayar açıldığı zaman Windows üzerinden bellek taraması yaptığımda yine bir problem gözükmedi. Sorunun kaynağı ne olabilir lütfen yardımcı olur musunuz? USB belleklerin bozuk olabileceğini düşündüm farklı bir USB bellek ile denediğimde sorun yine devam etti. Farklı ISO'da denedim.

Çözüm
Sorun net olarak ya sistemdeki disk ya da diski taktığın portta ( anakart potru diskin portu değil ) varsa farklı bir disk takıp dene, yok ise servise yolla dediğim şekilde kontrol edip değişsinler. Disk sorunu ise diski değişsinler yok ise anakart değişimi yapsınlar.

Cihazı servise vereceğim, bildiğim kadarıyla ne kadar biçimlendirsek verilerimiz bir şekilde kurtarılabiliyor, ne kadar doğru orasından emin değilim. Biçimlendirmek hariç yapmam gereken bir şey var mıdır?

Sorun net olarak ya sistemdeki disk ya da diski taktığın portta ( anakart potru diskin portu değil ) varsa farklı bir disk takıp dene, yok ise servise yolla dediğim şekilde kontrol edip değişsinler. Disk sorunu ise diski değişsinler yok ise anakart değişimi yapsınlar.

Cihaz daha 1.5 aylık olduğu için kendim müdahale etmek istemiyorum.

Kontrol et ne olur ne olmaz. Her şeyi yaptıktan sonra sonuç alamazsan servis sonrası tekrar bilgilendirme yaparsın.

Servis kaydını açmış bulunmaktayım, boot ekranından SSD biçimlendirdim o şekilde göndereceğim. Gelişmeleri haber edeceğim.

Herkese merhaba, pazartesi günü servise ulaşan sistemim bugün itibarıyla kargolanmak için hazırlanmış. Ürünümde ne gibi değişiklikler yapıldığını sordum. Anakart RAM değişimi yaptığını belirttiler.

Şimdi bizim yazılımsal olarak yapabileceğimiz 2 3 şey kaldı. Yani senin. Media tool ile yazdırmak, MBR olarak yazdırmak ve sistem geri yüklemeyi çalıştırmak. Bu üçünü de dene. Eğer sorun hâlâ devam ediyorsa yazılımsal olarak yapılabilecek bir şey de kalmadığı için donanımsal sorunlara bakmamız gerekiyor ki senin bir dump dosya da gözüme intelppm dosyayı çarpmıştı. Donanımsal olarak biz bir şey yapamayız tabii ama servise gidip gelirse yani sorun yazılımsal olarak çözülmezse anakart ya da işlemci problemi olarak da söylenebilir.

Hepinize yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Cihaz gelince yeniden yazacağım.

Kontrol et ne olur ne olmaz. Her şeyi yaptıktan sonra sonuç alamazsan servis sonrası tekrar bilgilendirme yaparsın.

Bugün sistemim elime ulaştı, sorunsuz çalışıyor. ASUS teknik servise teşekkür ediyorum, kısa sürede sorunumu çözüp cihazımı geri gönderdikleri için.

Konu kapandı.
İki bilgisayarım var ama birisi MacBook, Windows yazmam çok zor. Bilgisayar zorla açıldığında yazmıştım USB belleğe. Daha önceki formatımda Windows Media Creation Tool ile yapmıştım ve yönetici olarak çalışmıştı.

0x05 hatasının çözümü o. Öyle yazdırıp tekrar dene, farklı bir sıkıntı çıkmazsa Windows'a erişebilirsin.

0x05 hatasının çözümü o. Öyle yazdırıp tekrar dene, farklı bir sıkıntı çıkmazsa Windows'a erişebilirsin.

Gerçekten aklım almıyor, neden bu kadar çok uğraştırdı? Şimdi kurabilirsem hatalı da olsa kuracağım tekrar yönetici olarak yazmaya çalışacağım umarım artık problem vermez. Sıfırdan Windows kuruyoruz hala daha mavi ekran alıyorum. Çok canımı sıkıyor.

Gerçekten aklım almıyor, neden bu kadar çok uğraştırdı? Şimdi kurabilirsem hatalı da olsa kuracağım tekrar yönetici olarak yazmaya çalışacağım umarım artık problem vermez. Sıfırdan Windows kuruyoruz hala daha mavi ekran alıyorum. Çok canımı sıkıyor.
Deneyip ona göre konuşalım. Gemileri karaya indirme şu anlık.

Deneyip ona göre konuşalım. Gemileri karaya indirme şu anlık.

Size gerçekten çok teşekkür ederim, yardımcı oluyorsunuz. İçerisindeki mavi ekran veren Windows 10 duruyor ondan boot etmeye çalışsam içerisinde duran yeni indirdiğimiz Windows 11 .ISO'su zarar görmüş müdür? Tekrardan indirmek uzun sürecek.

Size gerçekten çok teşekkür ederim, yardımcı oluyorsunuz. İçerisindeki mavi ekran veren Windows 10 duruyor ondan boot etmeye çalışsam içerisinde duran yeni indirdiğimiz Windows 11 .ISO'su zarar görmüş müdür? Tekrardan indirmek uzun sürecek.
Tekrar indirmeye gerek yok. Sadece biçimlendir ve dediğim şekilde yazdırıp tekrar dene.

İlk iş GPT olarak yazdır. Yeni donanımlar için o ayar. MBR ile hata verme ihtimali de var.

Beklemedeyim, uzun süredir %97.2'de.

İlk iş GPT olarak yazdır. Yeni donanımlar için o ayar. MBR ile hata verme ihtimali de var.

Şu anda diski seçtim, dosyalar kurulum için hazırlanıyor ekranındayım genelde burayı geçtikten sonra yeniden başlayıp mavi ekran veriyor. Bakalım nasıl olacak şimdi.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası geldi yeniden başladı sonrasında CRITICAL_PROCESS_DIED hatası geldi.

Son düzenleme:

Şu anda diski seçtim, dosyalar kurulum için hazırlanıyor ekranındayım genelde burayı geçtikten sonra yeniden başlayıp mavi ekran veriyor. Bakalım nasıl olacak şimdi.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası geldi yeniden başladı sonrasında CRITICAL_PROCESS_DIED hatası geldi.

Şimdi bizim yazılımsal olarak yapabileceğimiz 2 3 şey kaldı. Yani senin. Media tool ile yazdırmak, MBR olarak yazdırmak ve sistem geri yüklemeyi çalıştırmak. Bu üçünü de dene. Eğer sorun hâlâ devam ediyorsa yazılımsal olarak yapılabilecek bir şey de kalmadığı için donanımsal sorunlara bakmamız gerekiyor ki senin bir dump dosya da gözüme intelppm dosyayı çarpmıştı. Donanımsal olarak biz bir şey yapamayız tabii ama servise gidip gelirse yani sorun yazılımsal olarak çözülmezse anakart ya da işlemci problemi olarak da söylenebilir.

Çalışan şey bir anda gitti gerçekten anlam veremiyorum, intelppm dediğiniz nedir tam olarak?

Servisin bu durumda kullanıcı hatası diyeceğini sanmıyorum.