PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Benim PSU ASUS ROG THOR III 1200W. Arızalı herhalde, sizce neden oluyor bu ses? PC kapalı iken oluyor Çok ilginç. Neredeyse uyutmuyor ya kulağımın dibinde sanki sivrisinek ötüyor. Videoyu da ekliyorum

Merhaba arkadaşlar,

Benim PSU ASUS ROG Thor III 1200W. Arızalı herhalde, sizce neden oluyor bu ses? PC kapalı iken oluyor Çok ilginç. Neredeyse uyutmuyor ya kulağımın dibinde sanki sivrisinek ötüyor. Videoyu da ekliyorum

5VSB hattı çıkartıyordur. Arıza değildir. Coil Whine'dır. Anakartta ErP ayarı S5'deyse onu S4+S5 yaparsan belki azalır.

Hocam anakartta ErP ayarı S4+S5 olarak ayarlı halde bu şekilde ve bana yine de ses çok yüksek geliyor😭

Yani söz konusu coil whine olunca pek de yapılabilecek bir şey yok. ErP S4+S5 ise ve ona rağmen ses yapıyorsa pek seçenekde yok açıkçası. 5VSB hattını yüke sokabelecek tek şeyin o olması lazım.

@PC Uzmanı, Bu arada garantisi devam ediyorsa garantiye yolla bana kalırsa. Belki değişim sağlarlar. Thor III bayağı pahalı bir güç kaynağı. Ben kabullenemezdim şahsen 🫠

Hocam kalıcı çözüm istiyorsan, fişi sökün yatarken. Böylece uykunuzu bölmez.
Uzun vadede zararlıymış yani sürekli fişi sökersem aşındırma olur muş.

Thor III bayağı pahalı bir güç kaynağı. Ben kabullenemezdim şahsen.

Evet hocam ya bende ondan çok dert ediyorum şu anda kendime hem böyle bir ses yapıyor hem de o kadar para verdim diyorum bir de kullanırken olmuyor kaplıyken oluyor açıkken olsa da neyse diyeceğim kulaklık vs takarım kafaya takmam çözülür ama böyle olunca hiçbir çaresi yok.

Evet hocam ya bende ondan çok dert ediyorum şu anda kendime hem böyle bir ses yapıyor hem de o kadar para verdim diyorum bir de kullanırken olmuyor kaplıyken oluyor açıkken olsa da neyse diyeceğim kulaklık vs takarım kafaya takmam çözülür ama böyle olunca hiçbir çaresi yok.
Bilgisayar açıldığında 5VSB hattı büyük ölçüde kapanıyor çünkü. Ondan dolayı ses çıkmaz.

Bilgisayar açıldığında 5vsb hattı büyük ölçüde kapanıyor çünkü. Ondan dolayı ses çıkmaz.

Doğru hocam keşke kapalıyken de ses çıkmasa. Bir sorun olur mu bu şekilde kalsa garantiye vermesem ilerleyen zamanlarda bozulma olur mu yani sanki yanıyor gibi bir ses çıkıyor sizce ne yapmalıyım?

Doğru hocam keşke kapalıyken de ses çıkmasa. Bir sorun olur mu bu şekilde kalsa garantiye vermesem ilerleyen zamanlarda bozulma olur mu yani sanki yanıyor gibi bir ses çıkıyor sizce ne yapmalıyım?
Hayır, sorun coil whine ise herhangi bir sorun olmaz. Normal.

1764019065072.webp

Aşındırma olayı duymadım ama istersen şalter özelliği sahip uzatma kullanabilirsin. Yatarken oradan kapatıp uyursunuz. Kalıcı çözüm ise garantiye yollamak ama değişim sağlasalar da yine yeni gelen PSU'da coil whine olma ihtimali var.