@shruux, hangi VA Samsung'u kullandin bilmiyorum lakin Odyssey G3 ve G5'teki bir VA monitoru kullandiysan onlarda iyi VA yok. Odyssey G6 ve ustu modellerde iyi VA'lar var.
Büyük bir fark hissetmemenin sebebi 360hz yi dolduracak kadar hızlı olmaması. Tn veya oled değilse (istisnalar kaideyi bozmaz) IPS panel 360hz yi gerçek anlamda gösteremiyor. Oled 360 ve aw2523hf nin UFO testini paylaşıyım isterseniz gözünüze görün. Arada büyük farklar var.
@shruux, hangi VA Samsung'u kullandin bilmiyorum lakin Odyssey G3 ve G5'teki bir VA monitoru kullandiysan onlarda iyi VA yok. Odyssey G6 ve ustu modellerde iyi VA'lar var.
Odyssey G3 almıştım 1 hafta sonra renklere alışamayıp iade ettim. Fakat yüzeysel olarak bakınca bile Odyssey G6 ile aralarında büyük fark var zaten fiyat farkı belli ediyor kendini. Birde Odyssey G6'nın incelemelerine bakıp canlı olarak görmeye çalışacam mağazalarda bulursam. Peki ya kavisli olmasının herhangi bir dezavantajı veya avantajı var mı kullanış ve performans açısından
360hz için 1000/360=2.7 ms gerekiyor. Eğer bu değer daha yüksekse bulanıklık ve ghosting artıyor. İPS monitörlerin çoğu 2-3ms değil. Oled ise 0.3-2ms olduğu için gözle görülür ghosting yok. Bulanıklıkta gerçek 360hz de olduğu gibi aşırı değil. Bu yüzden 1080p 360hz IPS yerine 2k 240hz almak daha mantıklı. Kullanmadığın şeye boşuna para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.
360hz için 1000/360=2.7 ms gerekiyor. Eğer bu değer daha yüksekse bulanıklık ve ghosting artıyor. İPS monitörlerin çoğu 2-3ms değil. Oled ise 0.3-2ms olduğu için gözle görülür ghosting yok. Bulanıklıkta gerçek 360hz de olduğu gibi aşırı değil. Bu yüzden 1080p 360hz IPS yerine 2k 240hz almak daha mantıklı. Kullanmadığın şeye boşuna para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.
Doğru düşünüyorsun, monitörler hakkında fazla teknik bilgiye sahip olmadığım için bu detayı bilmiyordum. Demek ki aldığım monitöründe öyle gelmesinin bir sebebi var mışta iade edebilmişim param boşuna gitmemiş oldu. 1 ay stok beklemiştim 1 ayda iadesiyle uğraşmıştım her işte bir hayır vardır diye boşuna denmiyormuş gerçekten.