Sırayla cevaplıyorum sorularınızı.
Ölü pixel dediğimiz şey artık voltaj ve akım almayan tamamen ölmüş, gri renkte olan parçacık biliyorsunuz. Geri döndürülmesi imkansızdır eğer döndürülüyorsa da ölü pixel değildir.
Eki Görüntüle 229607
(Parlak pixel fotoğrafı)
Parlak pixel ise tam olarak sıkışmış, bitkisel hayatta olan pixel diyebiliriz. Örnek olarak şuradaki gibi kırmızı yeşil veya mavi renkte sabit şekilde yanan ve çeşitli yöntemlerle geri döndürülme ihtimali olan (ben de olmamıştı) hala ümit vaat eden ama görüntü olarak sürekli ben buradayım diyen bana göre ölü pixelden daha gıcık pixellerdir. Bunlardan 1 tane bile olursa Dell'e ulaşıp dediğim garanti olayını yapabiliyorsunuz.
RTX 5060 Ti, RTX 5070 ve RX 9070XT ekran kartlarıyla kullandım bu monitörü.
Gerekli doygunluk kontrast parlaklık gibi ayarlamaları hem monitörden hem de NVIDIA Denetim Masası'ndan yaptığınız zaman 2K'da sizi üzmeyecektir.
HDR ve 10 bit renk olayı için şunu söyleyebilirim; 1080P'den geçtiğiniz için gözle görülür bir fark yakalayacaksınız. Ondan sonra zaten görüntü gözünüze sıradan gelmeye başlayacak (insanoğlunun rahat ve iyiye hemen adapte olup alışma muhabbeti)
Sizin yerinizde olsam 2 ihtimal düşünürdüm. Ya sadece Amazon üzerinden satılan başka herhangi bir monitör sipariş edip 1 ay içinde koşulsuz şartsız (sizden gelecek bir zarar olmadığı sürece) iade etme hakkına sahip olurdum ya da Dell'e sırtımı yaslardım.
Özetle; Amazon'dan herhangi bir monitör ya da Dell.
Eksileri de var tabii ki IPS glow bana gelen panelde bir tık daha belirgindi ve çok azıcık da olsa ışık sızması var köşelerde.
Puanlarsak 8.8/10 benim gözümde. Başka spesifik bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.