BaraCuda

Çalışkan
Alcatel Lucent G-010S-P GPON SFP ile ASUS RT-BE88U'nun 10G SFP+ portu aracılığıyla ve @Majdev rehberi sayesinde internete çıkıyorum. Ancak internete çıkarken SFP arayüzüne erişemiyorum. Erişmek için SFP'yi router'dan söküp media converter ile doğrudan bilgisayara bağlamam gerekiyor. Ben SFP çalışırken anık çalışma sıcaklığı gibi şeyleri görmek için internet bağlantısı varken arayüze erişmek istiyorum. OpenWRT SFP arayüzünde VLAN 100 ve IP de router ile aynı subnette olacak şekilde bir USER adında interface oluşturdum. Ama router tarafında bu interface ile iletişimi sağlayamadım. Merlin firmware kullanıyorum ve SSH açık. Router ve SFP arayüzlerine beraber nasıl bağlanabilirim?

Bu rehberi denedim ancak Merlin arayüzünde nedense yapamadım. SSH komutlarıyla da VLAN100'ü router ip'si ile açtım ancak yine de olmadı. LAN - VLAN kısmında VLAN100 profiil eklediğimde internete çıktığım VLAN35'i override ediyor ve internetten düşüyorum.

Son düzenleme:
Openwrt üzerinde statik bir yönlendirme yaptım ben bunun için. Benim iç ağım 192.168.111.x ile başlıyor. SFP ise 192.168.2.10 şeklinde. Routerda 192.168.2.11 ip si olan bir statik arayüz tanımladım. Bu sayede kendi iç ağımdan SFP arayüzüne sıkıntı yaşamadan giriyorum. Akşam eve geçtiğimde openwrt arayüzünün ekran görüntüsünü paylaşırım.

Openwrt arayüzünde yaptığım tanımlama. Bu sayede 192.168.111.xx ile çalışan ağımdan SFP arayüzüne girebiliyorum.

1758740983975.webp

Son düzenleme: