Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HeliXspeed

Becerikli
Geçenlerde ASUS TUF F15 FX506LHB model dizüstü bilgisayarımın Wi-Fi sorunu için konular açmıştım. Son durumda Intel AX210 Wi-Fi kartı sipariş etmiştim, o da geldi ve bugün gelir gelmez bilgisayarımın M.2 formatlı soketine taktım.

Aldığım Wi-Fi kartının kılavuzuna göre Intel'in kendi sitesindeki Wi-Fi ve Bluetooth sürücülerini hazır tutup takmam gerekiyordu. Ben de uyguladım, Bluetooth sürücüsü güncelleme yaparak kurulumu sorunsuz tamamladı. Bilgisayarcının taktığı Intel 7260 kartın sürücüsünden dolayı büyük ihtimalle. Wi-Fi sürücüsünün de kurulumunu başlattım ama ekte belirttiğim ekran görüntüsünde olduğu gibi bir veya birkaç sorundan dolayı kurulum tamamlanmadı hatası verdi. Wi-Fi ve Bluetooth'u kontrol ettiğimde Wi-Fi çalıştı ama Bluetooth aygıtı ile hiçbir cihazım bağlanmadı.

@Recep Baltaş hocam ya da forumdaki arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-21 145418.webp
    Screenshot 2025-03-21 145418.webp
    627,2 KB · Görüntüleme: 93
Çözüm
İstersen temiz bir kurulum yapmak için bütün süreçleri kaldır ondan sonra da Intel sitesinde ağ yöneticileri için verilen sürücü var o sürücü dene. O sürücü ZIP olarak inecek. ZIP'ten çıkartıp INF dosyasından elle yükleyebilirsin.

Bir de Aygıt Yöneticisi altından bir ekran görüntüsü paylaşabilir misin? Herhangi bir hata var mı görelim.

Bluetooth ile yaşadığınız sorunu biraz daha kapsamlı detaylandırır mısınız? Çünkü sürücüye baktığımda Bluetooth sürücüsünün de sorunsuz kurulduğunu görüyorum. Eğer bir aygıtın tespit edilememesi durumu varsa aygıtı önce tespit edilebilir moda almanız gerekiyor.
Kablosuz kulaklığımı bağlamayı denedim ama bağlanılamadı hatası verdi, ben de cihazı unutup tekrar eşleme moduna almak için unut dedim işlem başarısız oldu hatası verdi

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-21 161530.webp
    Screenshot 2025-03-21 161530.webp
    291 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot 2025-03-21 161646.webp
    Screenshot 2025-03-21 161646.webp
    145 KB · Görüntüleme: 48
Güzel kardeşim acaba aynı videoyu mu izliyoruz? Ben 45. saniyede INF dosyası ile yüklediğimi ve INF dosyasını da gösteriyorum ama sen bana videoda gösterdiğin INF dosyası değil MSI dosyası diyorsun. Bunu geçtim paylaştığın ekran görüntüsünden ben orada INF dosyasını görebiliyorum ben görebilirken sen nasıl göremiyorsun bunu da anlamakta güçlük çekiyorum.

Kablosuz kulaklığımı bağlamayı denedim ama bağlanılamadı hatası verdi, ben de cihazı unutup tekrar eşleme moduna almak için unut dedim işlem başarısız oldu hatası verdi.

Tamam önce ayarlar > programlar altından bütün Intel WiFi ve BT sürücülerini kaldır. Ondan sonra aygıt yöneticisine gir Wi-Fi ve Bluetooth sürücüsünü de kaldır. Aygıtlara sağ tıklayıp sürücüyü kaldır seçeneği var orada. Biraz kurcalarsan görebiliyorsun çok zor olmadığına inanıyorum açıkçası. Ondan sonra Intel sitesinden hem Bluetooth hem de Wi-Fi sürücüsünü indir ve iki sürücü de ayrı ayrı kur.

Güzel kardeşim acaba aynı videoyu mu izliyoruz? Ben 45. saniyede INF dosyası ile yüklediğimi ve INF dosyasını da gösteriyorum ama sen bana videoda gösterdiğin INF dosyası değil MSI dosyası diyorsun. Bunu geçtim paylaştığın ekran görüntüsünden ben orada INF dosyasını görebiliyorum ben görebilirken sen nasıl göremiyorsun bunu da anlamakta güçlük çekiyorum.

Tamam önce ayarlar > programlar altından bütün Intel sürüşlerini kaldır. Ondan sonra aygıt yöneticisine gir Wi-Fi ve Bluetooth sürücüsünü de kaldır. Aygıtlara sağ tıklayıp sürücüyü kaldır seçeneği var orada. Biraz kurcalarsan görebiliyorsun çok zor olmadığına inanıyorum açıkçası. Ondan sonra Intel sitesinden hem Bluetooth hem de Wi-Fi sürücüsünü indir ve iki sürücü de ayrı ayrı kurg

Hocam videoda INF dosyası ile kuracağınızı söyleyip MSI uzantılı dosya ile kurdunuz. Ben kurulum dosyasında MSI uzantılı dosya göremedim.

Tamam bahsettiğiniz gibi sürücülerin hepsini kaldırıp tekrar yükleyeceğim.

Abim 01:27'de INF seçiyorum gözün sevem abim. Sen dene, yapamazsan akşama belki bağlanıp yaparım.

Hocam IT administators driver indirdiğimde klasöre ayıklamıştım. İçerisinde INF dosyasını göremedim.

Abim 01:27'de INF seçiyorum gözün sevem abim. Sen dene, yapamazsan akşama belki bağlanıp yaparım.

Tamamdır hocam INF dosyası olarak Wi-Fi sürücüsünü son sürüme güncelledim. Bluetooth ve ağ ile ilgili tüm sürücüleri kaldırıp tekrardan yükledim. Şu anlık bir sorun yok. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: