topiainter

Uzman
Arkadaşlar merhaba bir suredir monitor almak icin arastirma safasindaydim en son bu monitore karar kildim lutfen sadece konu hakkinda bilgi sahibi olan arkadaşlar yazarsa cok mutlu olurum.

Arkadaşlar merhaba bir suredir monitor almak icin arastirma safasindaydim en son bu monitore karar kildim lutfen sadece konu hakkinda bilgi sahibi olan arkadaşlar yazarsa cok mutlu olurum.

Hocam alalı yaklaşık 1 ay oldu goruntu kalitesi olsun gecikme degerleri olsun gayet iyi. Kesinlikle öneririm zaten ASUS kalitesi tartışılmaz zaten GtG 1 ms monitör. Biliyorsunuz MPRT 1 msler aslinda cakma 1 ms oluyor GtG degeri normalde 3-4'e eşit oluyor oyle denenlerde.

Hocam aynı segmentte bu modeli de öneririm.

ASUS'tan daha premium bir model ayrıca servisini deneyimleme şansı buldum gayet iyi.

Bunu onermiyorum alan arkadaşların inceleme videolarıni izledim kronik olarak hepsinde olmasa da olu piksel sorunu yasanmakta ve MPRT 0.5 geciyor aslinda 2-3 GtG ms ine eşit bir kelime tuzagi zaten detayli videolari mevcut.

Hocam alalı yaklaşık 1 ay oldu goruntu kalitesi olsun gecikme degerleri olsun gayet iyi. Kesinlikle öneririm zaten ASUS kalitesi tartışılmaz zaten GtG 1 ms monitör. Biliyorsunuz MPRT 1 msler aslinda cakma 1 ms oluyor GtG degeri normalde 3-4'e eşit oluyor oyle denenlerde.

Bunu onermiyorum alan arkadaşların inceleme videolarıni izledim kronik olarak hepsinde olmasa da olu piksel sorunu yasanmakta ve MPRT 0.5 geciyor aslinda 2-3 GtG ms ine eşit bir kelime tuzagi zaten detayli videolari mevcut.

Aktif olarak kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar 144 Hz'lik monitörüm bozulunca garantiden gönderdiler direkt ama teknoloji şans işi biraz.

8K bütçe ile 1080p monitör almak bence saçma yüksek tazeleme oranı bu kadar önemli değilse, 2K 144 veya 165 Hz bir monitör bakmanı tavsiye ederim.

G2524H daha iyi bir model. Daha yüksek kontrast oranı sunduğu için görüntü kalitesi daha iyi.

Kağıtüstü bilgilere bakarak monitör alınmaz. Piyasada 1ms MPRT diye satılan monitörlerin hepsi BFI teknolojisi sayesinde 1ms olabiliyor çünkü doğal bir şekilde 1ms MPRT elde etmenin tek yolu, 1000 Hz yenileme hızına ulaşabilen bir monitör üretmektir. Piyasada 1000 Hz monitör sadece 2-3 tane prototip var, seri üretim yok. BFI kısmına gelirsek de bu teknoloji her monitörde iyi çalışmıyor, başlıca Strobe CrossTalk, flickering, overshoot hata oranını arttırma, maksimum parlaklıkta azalış gibi çeşitli problemlerle karşı karşıya bırakıyor, yani aktif ettim 1ms MPRT'ye kavuştum dersin ama o kadar eksiyle yüzleşirsin ki deaktif edersin ve bu yüzden 1ms MPRT'den faydalanamazsın ve bu da doğal olarak aldığın ürünü 1ms MPRT kullanamayacağın yani firma tarafından kandırıldığın gerçeğiyle baş başa bırakır seni. VG249QM1A'da bu özellik ELMB Sync diye geçer ve bu teknoloji maalesef bu monitörde kötü performans sergiliyor yani bu teknolojiyi aktif etmediğin durumda alacağın MPRT değeri 1000 / Yenileme Hızı = MPRT formülü gereğince 1000 / 270'ten 3.70ms olur.

Hocam aynı segmentte bu modeli de öneririm.

ASUS'tan daha premium bir model ayrıca servisini deneyimleme şansı buldum gayet iyi.

Hocam bu monitor pivot mu?

Aktif olarak kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar 144 Hz'lik monitörüm bozulunca garantiden gönderdiler direkt ama teknoloji şans işi biraz.

Hocam bir de bu monitor 0.5 GtG degil mi?

Son düzenleyen: Moderatör: