KheChi

Uzman
Merhaba arkadaşlar son 2 aydır söyle bir sorun ile karşılaştım, bilgisayar acılıyor, gayet düzgün sorun yok.
Fakat belli aralık olmaksızın birden ekran gidiyor ve anakart üzerinde kırmızı ışık yanıp sönüyor bip sesi vs hiçbir ses yok.
O ışık PC acılırken yanıyor, sonra beyaz bir ışık yanıyor, sonra bilgisayar acılınca tamamen ışıklar sönüyor, burada bir sıkıntı yok fakat dedigim olay olunca kırmızı ışık yanıp sönüyor, aynı zamanda ekran kartı ARGB ışıgı yanıp sönüyor. Sıvı sogutucu yanıp sönüyor, son olarak kasa fan ARGB yanıp sonüyor fakat kasa hala calısıyor.

Olay görüntüleyici 41 Kernel Power diyor, anladıgım kadarıyla güc kaynagı ama bilmeden de kurcalamak istmedim, sizlerin öngörüsü nedir, ne yapmalıyım?

Anakart ASUS X570Pro.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    39,3 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Işığın yanında CPU falan yazar hangisi yazıyor? Tahminim işlemcin aşırı ısındığı için oluyor bu durum sıvı soğutman bozulmuştur.

Başta bellekler veya güç kaynağıyla alakalı görünüyor hocam. Belki gevşek kablolarla alakalıdır, birçok neden görünüyor.

Ayrıca önerim önce bir BIOS sıfırlamayı deneyin, bazı konularda C-states ve Medium Load BoostIt ayarlarından söz ediliyor.

Son düzenleme:
Şöyleki DRAM ışıgı yanıyor sönüyor rem mi acaba bellekler 32gb 2666 mhz xmp üzerinden 3000 mhz ye cektim ondan olma olasılıgı var mı dır ki ?

Dosya Ekleri

• 20250111_231138.webp
    20250111_231138.webp
    612,6 KB · Görüntüleme: 51