- Makaleler
- 1
Güzel makine, Stinger, BRZ-GT86 falan eğlenceli araçlar, denk gelsek keşke.Keşke Stinger olsa gerçekten. Tadılması gereken bir araba.
Güzel makine, Stinger, BRZ-GT86 falan eğlenceli araçlar, denk gelsek keşke.Keşke Stinger olsa gerçekten. Tadılması gereken bir araba.
Son görüşmelerim dahilinde ne yazık ki BMW 318'i elemek durumunda kaldım.
Galeri, aracın 2.000 ve 9600 euro masraflı 2 adet kazaya karıştığını, alt takımın büyük bir kısmının tamirli olduğunu söylediler.
Araç perte çıkmamış ama 20.000 euroluk bir aracın %50'sinden fazla masraf çıkarmışsa bu riski maalesef göze alamam.
Bu doğrultuda sanırsam full paket, kazasız, Toyota onaylı 150HP Corolla Hybrid alacağım..
Yarım saat önce Audi'nin satıcısı ile de görüştüm.Talihsizlik olmuş, aslında BMW de oldukça diri duruyordu. Benim tercihim de Audi olur. Hafızam yanıltmıyorsa ıslak kavrama olması lazım. VAG grubu genelde yüksek hacimli motorlarda ıslak kavrama kullanıyor. Siz yine de önlem amaçlı bu araba çift kavrama, bir sıkıntısı var mı diye sorun. Önlem almaktan zarar gelmez.
Yarım saat önce Audi'nin satıcısı ile de görüştüm.
Ilk olarak araç dizel olması sebebiyle pek tercih etmek istemedim. Malum Litvanya da ki hava koşulları nedeniyle dizel yakıtlı araçlar kış aylarında çalışmakta zorlanıyor ve dizel jelimsi bir kıvama dönüştüğü için filtreler olması gerekenden çok çok daha hızlı tıkanıyor.
Ayrıca satıcı bu aracın da etek altında bazı işlemler olduğunu söyledi ama hiç detay vermedi.
Aracı Almanyadan gönderecekleri için bana ekstra ücretler çıkacağını ve aracın, yaşım itibarıyla diğer Avrupa ülkelerinden gelen 2000cc ve üzeri araç olduğu için bana sigortadan ekstra yük bindireceğini de gösterdi.
Hesaplamalarımıza göre ekstradan 2500 EUR bir hesap koyacak ki bu bana hiç mantıklı gelmedi.
Bu kadar masraf yapacağıma neredeyse 0 km hatasız Toyota alıp bir de üzerine 5.000 Euro tasarruf etmiş olurum. Bu parayla da Toyota alırken ki diğer masraflarımı karşılamakta kolaylık yaşarım diye düşünüyorum.
Ülke de kazasız araba yok. Neye güveneceğimden pek emin değilim bu sebeple.![]()