Authy mi, Ente Auth mu?

• Oy verenlerin toplamı
    13

Max Caulfield 55

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Yıllardır 2FA uygulaması olarak Authy kullanıyordum. Fakat Authy birkaç ay önce masaüstü uygulamasını kullanımdan kaldırdı. Ayrıca Authy hiçbir zaman kayıtlı 2FA hesaplarını dışarı aktarmaya izin vermedi. Yani Authy kullanıyorsanız ve başka bir 2FA uygulamasına geçmek istiyorsanız tek seçeneğiniz tüm sitelerden tek tek 2FA'yı kapatıp yeni uygulama ile yeniden açmak.

Ben de bu nedenle Ente Auth'a geçtim. Ente Auth'ta hem masaüstü uygulaması mevcut, hem 2FA hesaplarını dışarı aktarmaya izin veriyor, hem de açık kaynaklı bir yazılım. Ancak Ente'ye geçerken üstte yazdığım nedenden dolayı tüm sitelerde tek tek 2FA ayarlarını baştan yapmak zorunda kaldım.

Sizce Authy mi daha iyidir, Ente Auth mu?

Son 1 yıldır ente kullanıyorum. Önceden Authy kullanıyordum fakat masaüstü desteğini kesti bu benim için eksi çünkü telefon kullanmıyorum. Şu an keepassxc programına alışmaya çalışıyorum hem şifre yönetimi, hem de 2FA kodlar için USB ile taşıma sağlıyor.

Authy'de kodları txt olarak alabiliyordunuz. O kodları girmeniz yeterli olurdu çok fazla uğraş gerektirmiyor.
Bu video sayesinde eski bir Authy versiyonu yükleyip JS kodu ile export etmiştim.

Yani Authy kullanıyorsanız ve başka bir 2FA uygulamasına geçmek istiyorsanız tek seçeneğiniz tüm sitelerden tek tek 2FA'yı kapatıp yeni uygulama ile yeniden açmak.
Rootlu kullanıcılar için tek seçenek demeyelim.

Authy dönemi artık bitti. Şu an Aegis kullanıyorum, Ente Auth'a bir göz atabilirim. Hoş duruyor.

Eskiden Authy kullanıyordum. Bitwarden'a geçtim. Memnunum. Ente auth hakkında fikrim yok ama Authy kullanma.

Authy kullanmaya mecbur kaldım ben. Çok fazla hesap var. İlk kullandığımda dışarı aktarmaya izin veriyordu. Ben fark edene kadar kaldırdılar. Elle yapmam mümkün değil.

Hayır gittikçe de daha fazla hesap ekliyorum. Bilgisayarda eski sürümleri çalıştırıp çıkarmayı denedim hesapları ama olmadı.

Dışarı aktarımı yasaklayarak resmen rehin tutuyor hesaplarımı Authy.

send help GIF

Son düzenleme:
Hem masaustu hem de telefonda 2FA authenticator olmasi, 2FA'nin mantigina aykiri zaten. Authy bu yuzden cekildi. Ente Auth dogru olani yapmiyor.

Hem masaustu hem de telefonda 2FA authenticator olmasi, 2FA'nin mantigina aykiri zaten. Authy bu yuzden cekildi. Ente auth dogru olani yapmiyor.

Kişisel tercih. İsteyen masaüstü ortamında, isteyen telefonda kullanır. Authy bunu engelliyor. Üstüne bir de dışa aktarma özelliğini kaldırıp farklı bir 2FA uygulamasına geçmeni zorlaştırıyor.