1 - Önce B12 seviyesine baktırmak daha yararlı olur. +50 yaş (yaşa ve beslenmeye göre ayrı takviyeler de gerekebilir) üzeriyse en az 600 üstü, 1000 altı iyidir. (Laboratuvar referans aralığına takılmayınız)
2 - Alerjisi yoksa formu çok fark etmez ama daha sağlıklı ve çabuk emilim göstermesi adına dil altı (en az 2 dakika beklenmeli) metilkobalamin formunda olanlar tercih edilebilir.
3 - Test sonrası çok düşük çıkarsa zaten iğne önerirler. Yine siyanokobalimin alerjiniz yoksa formu çok fark etmez ama iğne ile yükseldikten sonra takviye olarak yine 2'de belirttiğim gibi alabilirsiniz.
4 - Markada GMP sertifikasına, varsa diğer bağımsız kuruluş testlerine önem verip vermediğine, Çin'den gelmemesine, şişenin ışık geçirgenliğine dikkat edici ambalajlı olmasına dikkat ediniz.
5 - B12 vücutta depolandığı için sürekli alıma gerek de yoktur aslında. 800-900 badına geldiğinde 6 ayda bir ölçüme de gidilebilir.

Sağlık ocağında B12 bakmıyorlar yanlış hatırlamıyorsam. Hastaneye gitmen gerekebilir.

B12'nin markası değil, formu önemli. Zaten aşağı yukarı eczanede alacaklarınızın hepsi aynı kalitede olacak. Form olarak metilkobalamin var, siyanokobalamin var, adenozilkobalamin var. Belki daha da vardır. Bunları kimse size burada açıklayamaz. Açıklasa bile etik olmaz.

Hastaneye gidip doktordan bilgi almanız çok daha faydalı olur. Belki B12'lik bir durumunuz yoktur. Kafanıza göre ilaç, vitamin veya mineral almak doğru olmaz.

Sağlık ocağı B12 bakıyor hocam. Kafama göre almıyorum daha önce zaten B12 kullanmasını söylemişti oradaki doktor. Verdiği ilaç pek işe yaramayınca buraya sorayım dedim. Serdar hocamın dediği mantıklı geldi öyle yapacağım yüksek ihtimal tabii yine bir doktora görünürüz.

İç hastalıkları ( dahiliye ) doktoru gördü mü kan testi sonuçlarını?

O kadarını bilmiyorum hocam ama görmüştür yüksek ihtimal.
Şimdi sordun görmüştü galiba dedi :D
En iyisi tekrardan bir hastaneye görünüp ondan sonra da ilacı almak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun. Saat geç olmasa çok tecrübeli bir eczacım var, arayıp sorardım. Yarın özellikle arayıp, tavsiyesini yazacağım buraya senin.

Teşekkürler hocam tavsiyeni bekliyor olacağım.

Son düzenleme:

Sağlık ocağı bakar evet, bakmaz demedim. Ama onları da çok sıkıştırıyorlar artık. Rahat değiller. İç hastalıkları, en net olanıdır B12 için. Geçen gün ağrı kesici yazmadı bize sağlık ocağı doktoru. Kronik rahatsızlıklara rağmen, artık eskisi gibi değil. Biraz ciddi olunca iş, hemen yönlendiriyorlar zaten.

Az önce eczacım ile görüştük, marka bazında 2 marka iyidir dedi. Belki işine yarar diye paylaşıyorum, bilgin olsun. Bir tanesi yüksek doz yalnız. Sen yine de kafana göre alma, bunları da sor doktora mutlaka. Sağlık işi, ciddi iş çünkü. Şakaya gelmez. Marka bazında bunları tavsiye etti. @efebatiin

Screenshot_20250819_231612_WhatsApp.webp
Screenshot_20250819_231630_WhatsApp.webp

Sağlık ocağı bakar evet, bakmaz demedim. Ama onları da çok sıkıştırıyorlar artık. Rahat değiller. İç hastalıkları, en net olanıdır B12 için. Geçen gün ağrı kesici yazmadı bize sağlık ocağı doktoru. Kronik rahatsızlıklara rağmen, artık eskisi gibi değil. Biraz ciddi olunca iş, hemen yönlendiriyorlar zaten.

Az önce eczacım ile görüştük, marka bazında 2 marka iyidir dedi. Belki işine yarar diye paylaşıyorum, bilgin olsun. Bir tanesi yüksek doz yalnız. Sen yine de kafana göre alma, bunları da sor doktora mutlaka. Sağlık işi, ciddi iş çünkü. Şakaya gelmez. Marka bazında bunları tavsiye etti. @efebatiin

Eki Görüntüle 175539 Eki Görüntüle 175540

Eki Görüntüle 175539 Eki Görüntüle 175540

Telefondan alışık değilim foruma mesajım gitmemiş.
Kafama göre almam hocam doktora soracağım.
Yardımın için teşekkür ederim uğraştırdım biraz kusura bakma hocam :)