EDCrasher

Yetkin
Yer
Batman
1 yıl önce şehir dışındaki bir hastane de tahlil yaptırmıştım bana sonucun 1 ay sonra çıkacağını söylemiştiler benimde o kadar vaktim olmadığı için eve dönmüştüm.

Son birkaç aydır unutkanlığıma sinir olmaya başladığım için bugün E-nabız'a girip 1 yıl önce yaptırdığım tahlildeki B12 değerime baktığımda 180 olduğunu gördüm bu değer çok önemli mi?

1 yıl önce şehir dışındaki bir hastane de tahlil yaptırmıştım bana sonucun 1 ay sonra çıkacağını söylemiştiler benimde o kadar vaktim olmadığı için eve dönmüştüm.

Son birkaç aydır unutkanlığıma sinir olmaya başladığım için bugün E-nabız'a girip 1 yıl önce yaptırdığım tahlildeki B12 değerime baktığımda 180 olduğunu gördüm bu değer çok önemli mi?
Sınırın altında sizin B12 değeri. Bence B12 hapı kullanın. Doktora yazdırırsanız daha doğru olur. Daha ucuza alırsınız.

1 yıl önce B12 eksiktir; şimdi ideal olabilir. 1 yıl önceki değerlere göre hareket etmektense güncel bir test yaptır.

Testlerde laboratuvar genel olarak referans aralığı verir. Olay doktorun yorumuna bakar ayrıca.

180 değerindeki B12 değeri düşüktür. İdeali 200-800 arasında. Ancak bu şimdi değişmiştir. Tahlil yaptırın yeniden.