10710

Uzman
Yer
富士山(Mount Fuji)

Merhaba arkadaşlar,

Bugün yukarıdaki videoyu gördüm ve bu hafta olmak üzere dışarıdan B12 vitamini ve D vitamini almaya başladım. Bu videodaki neredeyse her sorunu yaşıyordum. Ancak bu hafta itibariyle unutlanlıktan anlık değişen ruh haline kadar neredeyse tüm sorunlarım bir anda yok oldu. Artık odaklanma sürem daha arttı, unutlanlığım çok azaldı ve kendimi enerjik hissediyorum. Tüm bunların hepsi bir vitaminden karsilanmis olabilir mi sizce? Eğer gerçekten öyle ise sürekli olarak almaya baslayabilirim.

En yakın sağlık kurumuna gidip kan testi yaptırsana dostum. Kafana göre vitamin alma. B12 ne kadar alırsan al, fazlası idrarla atılıyor diye biliyorum. Ama D vitaminini bilmiyorum. Umarım her gün almıyorsundur D vitaminini.

En yakın sağlık kurumuna gidip kan testi yaptırsana dostum. Kafana göre vitamin alma. B12 ne kadar alırsan al fazlası idrarla atılıyor diye biliyorum. Ama D vitaminini bilmiyorum. Umarım her gün almıyorsundur D vitaminini.
Dostum kan testi yaptırmıştım zaten belirtmeyi unutmuşum. Sınır 232 imiş benimki 233 çıktı. Doktor verdi bu vitaminleri. Diğer soru, hayır her gün almıyorum D vitamini. Haftada 2 kere.

Kafana göre almamalısın. Haftanın altı günü spor salonunda ağırlık ve kardiyo yapıyorum. Beslenmeme de dikkat ediyorum. Tam teşekküllü tahlil istettim dahiliye doktoruna bu durumu anlatıp. B12 biraz düşük çıktı. Doktor hap yazdı. Millet dedi gerek yok doktora gitmeye kesin kalsiyum eksiktir, eczaneden al geç dedi. Dahiliyeye gittim kalsiyum ve diğer değerler yerinde. B12 süpriz yaptı. Bir iki ay sonra tekrar ayrıntılı tahlil isteyeceğim.
Özetle ezbere alma, dahiliyeden randevu al, tahlil sonucuna göre yazdır doktora ve eksikliği gideren ilgili hap vs. bittikten 1 ay sonra vs. tekrar değerlere baktır.

D vitamini haricen alinmaz, vucut uretiyor onu. Her gun 15 dakika cik gez, gunes gorsun vucut. Disaridan alinani ise yaramaz.

Merhaba arkadaşlar,

Bugün yukarıdaki videoyu gördüm ve bu hafta olmak üzere dışarıdan B12 vitamini ve D vitamini almaya başladım. Bu videodaki neredeyse her sorunu yaşıyordum. Ancak bu hafta itibariyle unutlanlıktan anlık değişen ruh haline kadar neredeyse tüm sorunlarım bir anda yok oldu. Artık odaklanma sürem daha arttı, unutlanlığım çok azaldı ve kendimi enerjik hissediyorum. Tüm bunların hepsi bir vitaminden karsilanmis olabilir mi sizce? Eğer gerçekten öyle ise sürekli olarak almaya baslayabilirim.

Vitamin eksikliği vücutta sorun oluşturabilir. D vitamini ve B12 tabiki çok önemli hocam. B12 eksikse alzheimer ihtimaliniz artar. D vitamini zaten güneşten sentezlenir sağlığınızı ve moral motivasyonunuzu çok etkiler. Güneşe çıkmayı da unutmayın. D vitamini güneşlenmeden kullanılamıyor maalesef.