Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xbox 360E

Üstün
Merhaba,

Elimde R5 5600 ve B450M-A Pro Max mevcuttur. Dün Chipset driver güncelleme yaptım(AMD kendi sitesinde) sonra yeniden başlatınca PC sapıttı. BIOS'a girmiyor ama BOOT ediyor yani Windows da sıkıntı yok. Elimde 1600 AF var onunla denediğimde BIOS'a giriyor sıkıntısız.

Denediklerim:
  1. BIOS sıfırlandı.
  2. BIOS başka sürümler denendi.
  3. Chipset sürücü kaldırıldı veya başka sürüm denendi.
  4. Format atıldı.
  5. Anakartı boydan aşağı yağsız kontak sprey ile temizledim.

Ne yapsam sorunu çözemedim. Uzun sürece siyah ekran da kalıp sonra Windows geliyor. Başka ne yapmam lazım?

R5 5600 ile Minecraft'ı test ettim. Ama absürt hatalar alıyorum ve görüntü birbirine girmiş oluyor. OpenGL1282 ve 1000 şeklinde. Ve RAM kullanımı arşaya çıkmış oluyor. Sebebi nedir?

Bir de PC ne güvenli moda sokuyor ne bir şeye hiç bir şey yaptırmıyor. Sadece Windows açılıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Temiz gibi evet. Başka anakartta deneme şansın varsa o zaman belli olur bence.
Sorun çözüldü. Elimdeki R9 380 ile takınca BIOS geldi.

IMG_20250407_193954.webp

Dosya Ekleri

• 55.webp
    55.webp
    69,6 KB · Görüntüleme: 33
  • 543.webp
    543.webp
    890,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Windows 7 chipset driver yüklemediniz değil mi?
https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support#driver hangi sürücüyü yükledin?
Hangi işletim sistemi kullanıyorsun?
Tüm sistem özelliklerini belirtir misin?
Dediğim gibi direkt AMD sitesinden son sürüm indirdim. B450 Chipset versiyonu indirdim. Win 10 kullanıyorum. Ki yanlış chipset versiyonu indirseydim 1600 AF da aynı sorun yaşamam gerekmez miydi? Bir de temiz kurulum yaptım gene sonuç aynı. Şu an başka monitör denedim değişen bir şey olmadı.

RX 580 8GB ve Zalman 600W V2 PSU kullanıyorum.

BIOS'daki bir ayardan kaynaklı olabilir mi o zaman. Chipset driver sonrası zaten böyle bir şey olması çok garip. Bir de videodakileri deneyin bakalım ne olacak.

Düzeltme : Sistemin AM4 olduğunu unuttum pardon .Video belki işe yaramayabilir.

BIOS'daki bir ayardan kaynaklı olabilir mi o zaman. Chipset driver sonrası zaten böyle bir şey olması çok garip. Bir de videodakileri deneyin bakalım ne olacak.

Dediğim gibi BIOS'u sıfırladım kaç kere. Üstüne de 2-3 farklı sürüm BIOS yazdım nafile. Şöyle söyleyim 5600 için PCB ayarı yapıyordum 200+MHz verdim voltaj için -30 değer vermiştim. 1-2 güne kadar kusursuz çalıştı. Birdenbire PC resetlendi. Sonra fark ettim ki PCB açık olduğu halde istenilen frekansa gelmiyordu. İşte ondan sonra chipset sürücüsü falan günceleyim dedim sonra işte buradayım.