Benim nelerle cebelleştiğimi iyi düşün o yüzden... Sırf bu forum için demiyorum, hep resmi kaynak istendi, yalan yanlış dendi... Bir farkı olmazdı yani başka yerde de ama bu forumun sahibi ciddi vizyon sahibi birisi, onun hatrına durdum ve devam ettim. Yoksa çok kolay başka yere geçer ya da tamamen belki bırakırdım. Özellikle amcanın forum baskını sonrası için konuşursak... Karşılık beklemeden yardımcı olmayı tercih ettim, bir de amca piyasada tek başınaydı. Bazı kişilerin tekelinde olmasını sevmiyorum, globalde kim olduğu da belli, uzun süredir takip ediyorum kendisini... Hepimiz bir zamanlar şu nasıl yapılıyor, bu nasıl ediliyor diye başladık yani. Çok bir farkımız yok, bu kadar ego kasmayı gerektirecek bir durum yok... İnsanlara yardımcı olabiliyor muyuz ya da en basite indirgeyecek şekilde bu adamlara faydamız dokunuyor mu, önemli olan kısım burası. Yoksa herkes ilk etapta korkar, limitleri sınırları ve voltajları bilmeyen adamın BIOS'ta ne işi var? Haliyle EXPO açıp geçer. AM5'ten önce önemli olmaması sebebi Ryzen kadar Intel'de bu denli etkisi yok bu işlerin, sentetiklerde var ama gaming olarak bakarsan fark AM5'teki kadar olmuyor... Intel'in LGA 1700'ü olarak ele alırsan beterin de beteri zaten, 1:1 mod ve 1T açılamıyor 6000 MT/s'de bile... Golden silikon ve Z790 Apex falan lazım. Sıradan bir Z790 ve 14700K ile başaramıyorsun mesela bunu... Onun haricinde Intel'de Z çipset harici biliyorsun ki ciddi kısıtlamalar var, tabiri caizse neredeyse tüm kartları tak çalıştır uygun yani. Fark ettiysen AMD'de sadece 2 çipset var bu tarzda olan, onları eledin mi B650'de bile yeri geldiği vakit 8000 MT/s açabilirsin ama Intel'de bu imkansıza yakın, olasılık dahilinde bile değil yani normal şartlarda... Neye yarıyor ya da neye yaramıyor konusunu ele alıp ona göre yönelmek lazım, AM5'te işe yarıyor ki globalde ve ülkemizde insanlar arasında bu denli konuşuldu ve merak saldı. Farklı görüşler elbet olacak, ona yapacak bir durum yok... Ben birebir birçok üyenin sistemini elden geçirdim burada ama artık bu işin de bir sonu olması lazım, ülkenin nüfusuna dayanacak yakında neredeyse.