Bunların hepsine katılıyorum hocam, zaten ama MSI'ın güncelde AM5'te battığını zaten iyi kötü biraz PC donanımına ilgisi olan bilir. Sahip olmasına gerek yok.
Yani hocam Arctic konusunda tamamen öyle. Şimdi belki size söylesem inanmazsınız ama geçenlerde Atmos 2'yi iade ettikten sonra Ryuo 4 SLC 360 aldım. Muazzam, her şeyiyle beğendim ama inanır mısın, sadece kasa görüntümü bozdu ve kardeşim de çok beğendi, ona hediye ettim. Şimdi geçenlerde arkadaşlarla otururken kendi kendime dedim ki muazzam çalışan 6200 CL30 RAM'lerin var (benim NS ve read/write değerlerim Baltaş'ın 8000 ve 7600 MT/s OCs'inden daha iyi değerler veriyor, benim gibi 4K gamera fazla bile), VRM ve MOSFET'lerim baya serin çalışıyor. BIOS konusunda hiçbir sıkıntım yok. 9800X3D'yi de taktım zaten, 7600X'i yine kardeşime verdim ve B850M Force aldık, ona da AM5'e geçiş yaptı.
Artık Intel iyi de kötü de olsa 9800X3D ile yani Zen 5 ile AM5 soketini kapatacağım. Daha sonra güncel yapay zeka, şu bu derken durumlara bakıp muhakkak Intel'e geçeceğim. Ben çok köklü Intelciyim. Eskiden Intel konusunda çevremdekilere OC yapardım, hem işlemci hem RAM konusunda. AM5 çok hassas geliyor, Intel gibi değil. Ufacık bir şeyde BSOD ve CMOS attırıyor. Intel'in iyi zamanları olan Skylake vs. zamanlarındaki gibi 9600 MT/s basıp geçeceğim Intel'e geçtikten sonra. Geçenlerde not defteri aldım elime, bir Core Ultra'nın RAM OC işine çalıştım mesela, gelecek Nova Lake farklı olsa da bir ön çalışma olsun diye Ayhan hocam.
Şimdiki hedefim benim XG27UCDMG 4K OLED'den 5K OLED'e geçip 6090 - 7090 gibi bir kart alıp 10 yıl kullanmak. 5080 çok yeterli, zaten yetiyor ama 5000 serisi PT ve RT konusunda tatlı noktada tam tatmin edici değil.
Bundan dolayı mevcutta kapitalizme yenilmeden, sağlam çalışanı değer kaybıyla satmakla uğraşmadan mesela 5-6K'ya lacivert renk aracıma pasta cila seramik yaptıracağım hocam. Yoksa bu PC işinin sonu yok. 4K ROG OLED, 5080, 9800X3D, ROG Ryuo SLC derken deli para harcadım maalesef. Şimdi ben kendimi tanıyorum, hep 'the best' takıntısı var, yoksa 5080 yerine 9070 XT de beni gayet keserdi 4K'da bile ama işte en iyisi olsun dedim. Anakarta da gidip başlarım böyle işe deyip Apex sipariş geçerim mesela. Sonu yok...