Forumun yaş ortalama taş çatlasa 15-16, yorumlara bakınca herkes sürüş eğitmeni. Ya bir önce kendinize çeki düzen verin :hehehe: Sürmeden tecrübe kazanamaz. Şurada ehliyeti olan 3-5 kişi anca 🥳

Sürmek dışında çözüm yok. Arabayı almak için babanızı ikna etmeniz lazım. Çalışıyorsanız arabayı yıkatın, depoyu bir seviyeye kadar dolu tutun. İster istemez hoşuna gidip anahatarı verir hale gelir. Güvenini sarsmamak için yoğunluğun daha az olduğu ögle saatlerini tercih edin. Sabah 7-9 akşam da 5-8 arası trafiğe çıkmayın. Bir zaman sonra otomatik o dilime de kayıyorsunuz.
Sonunda sağlıklı düşünebilen bir insanoğlu çıktı. 😞

Canım kardeşim. O güzel beynini buraya odakla da ne yazdığımı bir oku önce konunun başından beri.

Hadi senin için tekrar yazayım.

Trafiğe çıkacak elbette ancak belli bir mesafe katedene kadar yanında daha deneyimli biriyle çıkmalı diyorum bunu anlamakta gerçekten bu kadar zorlanıyor musunuz?
Tamam hocam Donmuş Çıldır Gölün'de 10 bin km Porsche kaydırarak öğreneceğim.

hocam kusura bakmayın ama sağlam güldüm. Donmuş gölde :hehehe:
Çıldır Gölü her sene donar ve 30-45 cm arası buz kalınlığına ulaşır. Bu bu kalınlığı tonlarca yük kaldırabilecek güçtedir. Her sene BMW, Porsche gibi markalar burada sürüş eğitimleri yaparlar mutlaka.

Bilmiyorsunuz bari konuşmayın. Gülün ancak. Haberiniz yok dünyadan.

Çıldır Gölü her sene donar ve 30-45 cm arası buz kalınlığına ulaşır. Bu bu kalınlığı tonlarca yük kaldırabilecek güçtedir. Her sene BMW, Porsche gibi markalar burada sürüş eğitimleri yaparlar mutlaka.

Bilmiyorsunuz bari konuşmayın. Gülün ancak. Haberiniz yok dünyadan.
Ya hocam düz kaygan zeminde araba kaydırmak ne zaman tecrübe oldu?

Tamam hocam Donmuş Çıldır Gölün'de 10 bin km Porsche kaydırarak öğreneceğim.
Ben adama donmuş gölde araba kaydır demedim ayrıca. Anlama kapasiteniz biraz düşük. Kendi deneyimimi aktardım ki 3 ay araba kullanan birisi benden daha iyi bildiğini iddia etmesin diye. İşiniz gücünüz demogoji, ad hominem.

Forumun yaş ortalama taş çatlasa 15-16, yorumlara bakınca herkes sürüş eğitmeni. Ya bir önce kendinize çeki düzen verin :hehehe: Sürmeden tecrübe kazanamaz. Şurada ehliyeti olan 3-5 kişi anca 🥳

Sürmek dışında çözüm yok. Arabayı almak için babanızı ikna etmeniz lazım. Çalışıyorsanız arabayı yıkatın, depoyu bir seviyeye kadar dolu tutun. İster istemez hoşuna gidip anahatarı verir hale gelir. Güvenini sarsmamak için yoğunluğun daha az olduğu ögle saatlerini tercih edin. Sabah 7-9 akşam da 5-8 arası trafiğe çıkmayın. Bir zaman sonra otomatik o dilime de kayıyorsunuz.

@yweld hocam kusura bakmayın ama sağlam güldüm. Donmuş gölde :hehehe:

Kaşe imza. Şahsen araba kullanmanın hiçbir zaman manasını anlamadım. Özellikle İstanbulda yaşasaydım kesinlikle direksiyon başına geçmezdim. Adım başı metro olan, otobüs olan ve aşırı trafik sıkıntısı olan bir şehirde araba kullanmak eziyet. Yurtdışına taşındığım için arabamı satmak zorunda kaldım ve yemin ediyorum 5 dakika bile araba eksikliği çekmedim çünkü taşındığım yerde her yerde toplu taşıma var. Ne gerek var o riske girmeye ?

Neyse konuya dönersek arkadaşın babasının izin vermemesinin bence iki sebebi var birincisi oğlunun başına bir şey gelmesini istemiyor. Kazadır olur ama bu ülkede arkadan birisine vurdun diye vurulma, bıçaklanma veya en azından dayak yeme ihtimalin var. İkincisi ise mala zarar gelme korkusu ki bu gayet haklı bir korku. Bir insan "tecrübeyi" bence ilk kazasında kazanır. Kaza yapmamış kişi ne kadar tecrübeliyim dese bile bence kendini kandırır. Yetişkin bir birey olarak babanızı arabasını vermeye ikna edemiyorsanız en azından birlikte giderken kullanmak isteyin zamanla alışır. Ha hiç olmadı kazık kadar adamsınız paranızı biriktirip araba alın. Babanız bile olsa kimse alın teriyle aldığı malını riske atmak zorunda değil...

Ben adama donmuş gölde araba kaydır demedim ayrıca. Anlama kapasiteniz biraz düşük. Kendi deneyimimi aktardım ki 3 ay araba kullanan birisi benden daha iyi bildiğini iddia etmesin diye. İşiniz gücünüz demogoji, ad hominem.
Hayatında ilk defa araba sürmüş ve 3 aylık deneyimini aktaran birisine Donmuş Çıldır Gölü derseniz öyle olur tabii. Hominem falan işte aynen.

Ya hocam düz kaygan zeminde araba kaydırmak ne zaman tecrübe oldu?
Kayan bir arabanın içinde bulunmak ve onu kontrol etmek insana zorlu yol koşulları altında panik yapmamayı sağlar ve ne yapacağını bilirsin. Bu nedenle büyük markalar her sene bu eğitimleri düzenler.

Ben arkadaşa araba kaydır demiyorum. Kendi deneyimimi aktarıyorum ki benden daha iyi bildiğini iddia etmesin 3 aydır ehliyeti olan adam diye. Bu koşulları da gördük yani.

Hayatında ilk defa araba sürmüş ve 3 aylık deneyimini aktaran birisine Donmuş Çıldır Gölü derseniz öyle olur tabii. Hominem falan işte aynen.
Ehliyet tecrübesi kazanmak için mesafeye ihtiyaç vardır, nokta. Bu tüm dünyada tecrübeyle sabittir. Boşuna diretiyorsunuz. Hayat tecrübeniz az.

Haklı. Tecürbe ehliyet alınca olmuyor çünkü yollarda sürdükçe olur. Özellikle uzun yolda. O yavaş giden yolcu otobüsleri rampada arkandan selektör yapınca anlarsın tecrübe ne demek, hatalı sollama yapan biri yoluna girip paniklettirince anlarsın tecrübenin ne derece önemli olduğunu. Babanın araba vermemesi hata ama. Araba sürmeden nasıl tecrübe kazanacağım? Diye sor kendisine.

Kaşe imza. Şahsen araba kullanmanın hiçbir zaman manasını anlamadım. Özellikle İstanbulda yaşasaydım kesinlikle direksiyon başına geçmezdim. Adım başı metro olan, otobüs olan ve aşırı trafik sıkıntısı olan bir şehirde araba kullanmak eziyet. Yurtdışına taşındığım için arabamı satmak zorunda kaldım ve yemin ediyorum 5 dakika bile araba eksikliği çekmedim çünkü taşındığım yerde her yerde toplu taşıma var. Ne gerek var o riske girmeye ?

Neyse konuya dönersek arkadaşın babasının izin vermemesinin bence iki sebebi var birincisi oğlunun başına bir şey gelmesini istemiyor. Kazadır olur ama bu ülkede arkadan birisine vurdun diye vurulma, bıçaklanma veya en azından dayak yeme ihtimalin var. İkincisi ise mala zarar gelme korkusu ki bu gayet haklı bir korku. Bir insan "tecrübeyi" bence ilk kazasında kazanır. Kaza yapmamış kişi ne kadar tecrübeliyim dese bile bence kendini kandırır. Yetişkin bir birey olarak babanızı arabasını vermeye ikna edemiyorsanız en azından birlikte giderken kullanmak isteyin zamanla alışır. Ha hiç olmadı kazık kadar adamsınız paranızı biriktirip araba alın. Babanız bile olsa kimse alın teriyle aldığı malını riske atmak zorunda değil...
Hocam rota üzerinde metro yoksa toplu taşıma zülüm oluyor. Yürüyerek 10dk süren yer trafikte 20-30dk bulabiliyor. O yüzden insanlar araçlarını tercih ediyor.

Tecrübeden kastı başına ani olaylar gelmesi olabilir. Sıkça karşılaşıyorum düz giderken benzinlikten çıkan adamın sağa sola bakmayıp direkt olarak trafiği felç etmesi mesela, ya da dönüşü kaçırıp geri geri gidenlerde oluyor bu trafik canavarlarından biriyle karşılaşırsan diye sana tecrübesiz diyor. Aslında asıl amacı senin canını korumak ve arabasını korumaktır. Tecrübe dediğim şeyler işte anlık olan olaylar.