Para kontrolsüzce basıldığı için bu zamlar gerçekleşti zaten neyden dolayı sanıyorsun? Hepsi birbiriyle bağlantılı konular ve biri diğerini tetikliyor. Zam, zammı tetikler. Şu ana kadar hangi asgari ücret zammının enflasyonu karşıladığını gördün? Maaşlara 3 zam geldiyse ürünlere 5 zam geldi. Yine zam gelirse yine aynı döngü devam edecek. Onun yerine diyorum ki zam falan yapılmasın. Biraz piyasanın şu anki koşullara uyum sağlaması beklensin. Aksi takdirde her şey yeniden şekillenmek zorunda kalıyor ve yapılan zamlarda fırsatçılık da cabasi.
Keşke mesajı düzenlemeseydiniz de benim mesajlarım da ortada kalmasaydı. Neyse.

Paranın kontrolsüzce basıldığının farkındayım zaten. :D Olması gerekenler hakkında konuşuyoruz yani ben öyle konuşuyorum en azından. Vatandaşa nefes aldırılabilir demişim ve bunu "para basarak yapabiliriz" falan da dememişim. AKP hükumeti kemer sıkma politikası adı altında kendi kemerlerinizi sığmadığı sürece -ve evet sıkmayacak- emekçinin üstüne binmeye devam edecek. Dediğiniz gibi bu ister zam yapsın ister yapmasın devam edecek. Ezilen her türlü emekçi olacak.

Aslen demek istediğim bütün yükün emekçinin veya vatandaşın üzerinden alınması. "Nefes aldırabilir" meselesini de buna binaen söyledim. Gönlümden geçen bu, halihazırda yapılan değil. Belirteyim baştan da yanlış anlaşılma olmasın.