Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Esenlikler, 2x8 Crucial Ballistix 3200MHz CL16 bellek kullanıyorum. Ama yeni oyunlarda 4K çözünürlük ve 4K Premiere Pro editlerde yetersiz kalıyor. Hatta render çıktısında kasma yaratıyor bazen. Bu bellekleri özenerek aldım. E-die sanırım çipleri. Aşağı yukarı güzel bir OC yeteneği vardı. Şimdi de satmaya kıyamıyorum.

Şimdi bir seçeneğim var, şağıdaki bellekleri alıp, kendiminkileri satıp bu olayı kapatmak:

Diğer bir seçenek, anakartımı satıp aşağıdaki anakartı alırım, 12100F ile devam edip bu Crucial belleklerin yanında aynı MHz ve CL değerlerinde ikinci el bellek alırım:

Yani bana da anakart değiştirmek biraz pahalı geliyor. Bu paraya ekran kartını RTX 2080'den RTX 3080 yapabilirim mesela. (Gerçi ona bile gerek yok 2080 bayağı işimi görüyor şimdilik.) :D

Sırf Ballistix bellekler bende dursun diye bu kadar para harcamaya gerek var mı siz söyleyin. Böyle şeylerde karar veremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani hocam bilemedim. Son kullanici CPUlari iki kanal icin optimizasyon saglar, siz salliyorum 4x8 takacaksiniz ama cift kanaliniz Cruciallerin 8+8i olacak diye bilmekteyim. Bir tarafta cift kanal icin 16+16 yapmak var, diger tarafta yuk okuzu iki RAM satin alip onlari da depolama etmeniz var. Bence mantiklisi 16+16 gibi cunku dediginiz gibi o paraya GPU yukseltme ihtimaliniz de mevcut.

Donanim eger imzanizdaki sistemse zaten o islemciye Z serisi anakart almak bence garip olur, 15. nesiller cikti 16lar yolcu.

Sahsi gorusum, daha cok anlayan arkadas illa cikacaktir.

2x16 alıp geçin kenarda dursun gene satmazsınız. Anakart değiştirmek mantıklı değil ki alacağın RAM'ler farklı marka uymama sorunu mavi ekran yeme FPS düşürme vs. Değmez.

Bendeki B-Die'lara bile bu kadar önem vermiyorum ne değerli belleklermiş seninkiler. :D
12100F almadan önce ikinci el Ryzen 2600 toplayacaktım. B450M'de bellek hız aşırtma olduğundan böyle bir RAM seçimi yapmıştım ama sonra boşa gitti hevesler.

o paraya GPU yukseltme ihtimaliniz de mevcut.
Kendi anakartımı satıp bunu alırken 2-3K param gidecekti. Zaten 2080'i satsam üstüne bu paranın az üstünü koysam 3080 alabiliyordum. Ben de vazgeçtim zaten bellekleri almak daha mantıklı.

12100F almadan önce ikinci el Ryzen 2600 toplayacaktım. B450M'de bellek hız aşırtma olduğundan böyle bir RAM seçimi yapmıştım ama sonra boşa gitti hevesler.

Kendi anakartımı satıp bunu alırken 2-3K param gidecekti. Zaten 2080'i satsam üstüne bu paranın az üstünü koysam 3080 alabiliyordum. Ben de vazgeçtim zaten bellekleri almak daha mantıklı.
5000 Serisi kullanmıyorsan pek heveslenme hızaşırtmaya.