Ziraat Bankası bankamatiği, Mastercard kartımı yutunca kartı iptal edip bana sormadan Mastercard yerine Troy Kart göndermişlerdi. Kartı test etmeye başladım.
Kart YouTube, Steam, İtemsatış gibi yerlerde işe yaramıyor. Kendi deneyimlerim haricinde okuduğum yorumlardan ise Troy Kart'ın temassız özelliğinin iyi olmadığı ve bazı bankamatiklerde ise işe yaramadığını öğrenmiş oldum. Bunların haricinde ise Amazon'da da Troy Kart'ın geçmediği söyleniyor.
İşin kötü kısımı ise Troy Kart istememelerine rağmen Troy Kart geldiği ve bunu iptal edip yeni kart istemelerine rağmen tekrar Troy gönderildiğini söyleyen birçok kişi var.
Arkadaşlar, Troy Kart, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından kurulmuştur. BKM'nin başkanı da Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşıdır. Yusuf Kenan Bağır'dır.
Bu kart, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından zorunlu hâle getirilmiştir.
Kısacası, Troy Kart'tan kurtulmamız için bu hükümetin gitmesi gerekiyor. Çünkü okuduklarımdan anladığım kadarıyla, bankalar Troy Kart dışındaki kartları kolay kolay vermiyor maalesef.
Kısacası bu Troy Kart'ın siyasi ayağı da var.

1754820381146.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yıl içinde yapılan bir Resmi Gazete kararına göre Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar müşteri belirtmediği sürece Troy'a öncelik vermek zorundalar. Keza bazı illerde direkt memur maaşı ödemeleri de Troy altyapısı kullanılarak yapılıyor.

Ama eksik bildiğin bir yer var. Troy Amazon'da geçiyor. Daha 12 saat önce kullandım hatta...

Zaten öyle. Mastercad ve Visa Yahudi temelli ve dünyayı ele geçirdiği için Türkiye içinde komisyon olarak bari bize gelsin kafasındalar da zaten vergi alıyorsun. Yani dediğin gibi. Maksat para yabancıya gideceğine kendi dandik sistemimizi yapalım paralar bize aksın diyorlar. Bankadan kart çıkarırken özellikle Mastercard istiyorum.

Sözüm meclisten dışarı ama bizim ülkemizdeki insanlar kadar kendi yaptıklarına düşman olan başka millet yok. Adamlar iyi kötü bir şey yapmış. Para ülkemizde kalıyor. Ne diye sürekli laf atıp duruyorsunuz. Bir şey yapılmadığında diğer ülkeler yapıyor biz niye yapmıyoruz diyorsunuz. Bir şeyler yaptıklarında şöyle kötü böyle kötü niye alayım. Yapmayın arkadaşlar.
Ben de bu hükümetten çok da memnun değilim ama bırakın da geliştirmeye çalıştıklarını bari geliştirsinler.
Tamam Mastercard ve Visa çok daha iyi. Yurt dışında geçiyor. Her yerde geçiyor. Bırakın da Troy da kullanılsın. Ben de kullanıyorum bu kartı 3 yıldır. Sizin kadar şikayet etmedim.

Sözüm meclisten dışarı ama bizim ülkemizdeki insanlar kadar kendi yaptıklarına düşman olan başka millet yok. Yav adamlar iyi kötü bir şey yapmış. Para ülkemizde kalıyor. Ne diye sürekli la atıp duruyorsunuz. Bir şey yapılmadığında diğer ülkeler yapıyor biz niye yapmıyoruz diyorsunuz. Bir şeyler yaptıklarında şöyle kötü böyle kötü niye alayım. Yapmayın arkadaşlar.
Ben de bu hükümetten çok da memnun değilim ama bırakın da geliştirmeye çalıştıklarını bari geliştirsinler.
Tamam Mastercard ve Visa çok daha iyi. Yurt dışında geçiyor. Her yerde geçiyor. Bırakın da Troy da kullanılsın. Ben de kullanıyorum bu kartı 3 yıldır. Sizin kadar şikayet etmedim.

Boşuna uğraşma, daha yeni mi fark ediyorsun bu durumu?

Türkiye'de parti tutmak artık fanatiklikten de öteye geçmiş durumda.

Muhalifler artık iyi - kötü fark etmeksizin iktidarın yaptığı herhangi bir girişimi hemen eleştiriyor ve olumsuz yanlarını ön plana alarak diğer insanların da kullanmasına engel oluyorlar. Yapılmayınca "Neden bizim yok?" derler, yapılınca da "Bunu AKP yaptı, hayatta kullanmam." veya "X firmasından daha kötü, çöp." vesaire derler.

İktidar destekçilerinde ise durum tam tersi...

Daha yeni yeni sistemi oturmaya başlayan Troy ile Mastercard - Visa gibi tekelleri kıyaslayanlara zaten artık denilecek söz kalmamış, ne desen boş.

Bu ülkede insanlar parti fark etmeksizin doğruyu desteklemeyi ve yanlışı eleştirmeyi bir türlü öğrenemedi. Sonra da vay efendim ülkede bu niye böyle, şu niye şöyle değil gibi sözlerle hayıflanırlar...

Yapılan girişimin ana fikri belli = Türkiye merkezli bir ödeme altyapısı oluşturmak!

Bunun neresi kötü olabilir ki, bunu ha iktidar yapmış olsun ha muhalefet, ne önemi var?

Bu girişim olumlu mu, evet! O halde konu kapanmıştır!

Sözüm meclisten dışarı ama bizim ülkemizdeki insanlar kadar kendi yaptıklarına düşman olan başka millet yok. Yav adamlar iyi kötü bir şey yapmış. Para ülkemizde kalıyor. Ne diye sürekli la atıp duruyorsunuz. Bir şey yapılmadığında diğer ülkeler yapıyor biz niye yapmıyoruz diyorsunuz. Bir şeyler yaptıklarında şöyle kötü böyle kötü niye alayım. Yapmayın arkadaşlar.
Bizi kısıtlamaya çalışan bu karta bırakın ne yapıyorlarsa yapsınlar, geliştirsinler mi diyeceğiz? :D Madem iyi kötü bir şeyler yapıyorlar, o zaman insanları kısıtlamadan geliştireceksin.