Başıboş sokak köpeği yasası mecliste kabul edildi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Neixtro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu hayvanlar sokaklarda nasıl yaşıyor zannediyorsun? Ben ve benim gibi hayvanseverler mama alıyor ve besliyoruz, aynı şekilde beslemeye devam edeceğiz işte, imkan varsa toplatılanları da parasını gönderip besleriz üstünü de devlet tamamlar o kadar abartıldığı gibi milyar euroluk bir fiyatta yok bu arada, bunu hesaplayan kötü niyetli insanlar gıda ürünlerinin perakende fiyatını en pahalı olacak şekilde hesaplıyorlar yoksa hayvan yemlerinin toplu maliyeti üstüne devlet teşvikli üretimi aşırı ucuz. Sen yanındaki adamı sevmiyorsun diye doğru olan görüşünden niye vazgeçesin? Muhalefet gayet insancıl ve toplumsal barışı koruyacak bir şekilde bu sorunu çözebileceğini, milli piyango gelirlerinden alınacak düşük bir vergi ile bütün masrafların karşılanabileceğini madde madde sunmuş zaten. Hani olay bağışlara falan da kalmıyor bak, kumar parasından alınacak düşük bir miktarda vergi ile bütün belediyelere yeterince fon sağlanıyor. Ayrıca köpeklerin ömürleri o kadar uzun değil zaten ortalama yaşları 2 desen maksimum ortalama 5 yıl yaşarlar, yaşamazlar. Gören sanacak ki 15 yıl beslenecekler.

Bak tekrar söylüyorum bu yasa uygulanamaz anca uygulanacak diye yazı yazarsınız. Bu yasanın tek amacı muhalefetin elini zorlaştırmak, gündemi değiştirmek. Ülkeye gelen milyonlarca mülteciyi, ekonomik krizi unutturmak. Sorunu çözmek isteyen adam oturur meclise bu konuda uzman bir komisyon kurar, vakıflar ilebilirkişiler ile görüşür bir çözüm sunar. Böyle tepeden inme bir saçmalık saçmalamaz.

İfadeler: 683

Hocam zaten sahiplenmek isteyen alsın kalanı da sokağa atmaktansa itlaf edilsin, yapacak bir şey yok.

Madem besliyorsunuz neden gördüğüm köpeklerin yarısı bir deri bir kemik köpek ? Demek ki sayıları beslenebilecek sınırın üstüne çıkmış. Ayrıca oynadığımdan değil de kumar oynayan insan ben köpekler için paramın kesilmesini istemiyorum derse ne diyeceksin? Zorla parasına mı çökeceksin? Zaten binbir tane vergi varken bir tane de siz istediniz diye ekleyelim, yarın başkası da ağaç dallarının toplanması için vergi aldırsın böyle böyle halkın cebinde gelir diye bir şey kalmasın.

Bir nesil 5 yıl yaşıyor da sen sokaktaki köpekleri 1 nesilde toplayabilecek misin? Görmemize gerek yok dediğiniz gibi olsa 10 nesil sonrasını bile besleriz sokakta.

Yahu her şeyi geçtim madem bu kadar insancıl, şefkatlisiniz bu hayvanların sokakta yaşamasına neden razısınız anlayamıyorum. İşi köpeğin evrimine kadar çekip konuyu uzatmak istemiyorum, anladığınızı varsayıyorum.

Bugün aldığım en güzel haber. Duyar kasıp siteden çıkmayanlara ders olur umarım.

Hocam uzun lafın kısası arkadaş mevzuyu sıvıyor, kendi çoluk çocuğunu köpek parçalasa, köpek bu çocuğun orda ne işi var der, büyük ihtimalle kimse bu arkadaşı sevmemiş hayatta o da yemek verdiğinde kendisini sevdiren ve tapan bir sokak canlısı ile kendini tatmin ediyor, çok da üstüne gitmemek lazım, eninde sonunda mantık kazanacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…