Blackraven 49
Üstün
Yahu bir villa+lüks araba parasına kaç köpeğin ömür boyu bakımını sağlayabilirsin? Hangi milyonlar bağış yapacak anlamıyorum, bu ülkenin %98i yoksulluk sınırı altında yaşamıyor mu? O bağışları yapanlar kendilerince vicdan mastürbasyonu yapan 3-5 bin tane zenginden ibaret. Sen gerçekten bu halkın bunca vergiye rağmen bir de sokaktaki köpeğe para ayırmasını mantıklı buluyor musun?
Zaten ben de saldırganların uyutulmasını, sağlıklıların sahiplendirilmesini veya vergi harici gelirlerle yapılan yerleşkelerde bakılmasını söylüyorum. Tek ayrıldığımız nokta itlaf edilmesi ancak söylediğinizin aksine siz bizi anlamıyorsunuz.
Muhalefetin yaptığından yana sıkıntım yok fakat sırf mama lobisine yaranacağız diye konuştuğu konuyla alakası olmayan üç beş adamı konuşturması beni rahatsız ediyor. Ki söyledikleri de yaptıklarının aksine yanlış düşünceler, bunları uygulayacaklarsa bırakalım AKP devam etsin.
Bu hayvanlar sokaklarda nasıl yaşıyor zannediyorsun? Ben ve benim gibi hayvanseverler mama alıyor ve besliyoruz, aynı şekilde beslemeye devam edeceğiz işte, imkan varsa toplatılanları da parasını gönderip besleriz üstünü de devlet tamamlar o kadar abartıldığı gibi milyar euroluk bir fiyatta yok bu arada, bunu hesaplayan kötü niyetli insanlar gıda ürünlerinin perakende fiyatını en pahalı olacak şekilde hesaplıyorlar yoksa hayvan yemlerinin toplu maliyeti üstüne devlet teşvikli üretimi aşırı ucuz. Sen yanındaki adamı sevmiyorsun diye doğru olan görüşünden niye vazgeçesin? Muhalefet gayet insancıl ve toplumsal barışı koruyacak bir şekilde bu sorunu çözebileceğini, milli piyango gelirlerinden alınacak düşük bir vergi ile bütün masrafların karşılanabileceğini madde madde sunmuş zaten. Hani olay bağışlara falan da kalmıyor bak, kumar parasından alınacak düşük bir miktarda vergi ile bütün belediyelere yeterince fon sağlanıyor. Ayrıca köpeklerin ömürleri o kadar uzun değil zaten ortalama yaşları 2 desen maksimum ortalama 5 yıl yaşarlar, yaşamazlar. Gören sanacak ki 15 yıl beslenecekler.
Bak tekrar söylüyorum bu yasa uygulanamaz anca uygulanacak diye yazı yazarsınız. Bu yasanın tek amacı muhalefetin elini zorlaştırmak, gündemi değiştirmek. Ülkeye gelen milyonlarca mülteciyi, ekonomik krizi unutturmak. Sorunu çözmek isteyen adam oturur meclise bu konuda uzman bir komisyon kurar, vakıflar ilebilirkişiler ile görüşür bir çözüm sunar. Böyle tepeden inme bir saçmalık saçmalamaz.