Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Techolay kurallarının bazıları bana biraz fazla ucu açık geldi. Gelecekte gelebilecek muhtemel kötü niyetli üyeler ve moderatörler tarafından kötüye kullanılabilir gibi geliyor.

Kuralların standartlaşması, haksızlığı ve moderatöre göre değişen ceza katılığının farklılığını giderebilir.

Mesela ben, kural 4 üzerinden örnek vereceğim: Minimum bir geri dönüş süresi belirtilmediğinden, teknik olarak 1-2 saat başka bir şey yaparsanız ve geri dönmezseniz ceza alabilirsiniz. Tamamen konuya bakan moderatörün ne yapacağına bağlısınız. Mesela kurala '24 saat içinde geri dönüş yapılmalıdır' gibi ibareler eklenebilir. Böylece konuyu açan kişi ne yapması gerektiğini daha iyi bilir.

Ekran görüntüsü_2024-01-30_15-27-31.webp

Yazım kuralları hakkında da aynı şey geçerli. Hepimiz az çok yazım hatası yapıyoruz burada. Ama ben burada kimsenin hangi derecede hata yaparsak ceza aldığını bildiğini düşünmüyorum.

Önerim bu şekildeydi, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim :).

Son düzenleme:
Artı 26 Eksi
Bir kural varsa inisiyatif olmamalı. İmla hatası mı yaptın, kaç mesajın olduğu, bu hatayı kaç kere yaptığın önemli değil. Banı bırakıp geçeceksin. En azından ben modken üye profiline bakmıyordum bile. Mesajda kurala uymayan bir şey mi var, ban at geç.
Kuralları ben koymadım ama kuralları uygulamak zorunda herkes.

Ben insanların çok iyi niyetli olduğunu sanmıyorum, bir laf var duydunuz mu "tamamen duygusal" tabii bu "para" anlamında söylenmiş bir şey. Mesela buranın 1milyon üyesi olsa dediğiniz zaten yapılır. Ve zaten yapılıyor da örnek Technopat. Hı 1 milyon üyesi olmasına rağmen "banı at geç kafası" olmayan bir ortam varsa "sonsuza kadar" oradayım.