Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Techolay kurallarının bazıları bana biraz fazla ucu açık geldi. Gelecekte gelebilecek muhtemel kötü niyetli üyeler ve moderatörler tarafından kötüye kullanılabilir gibi geliyor.

Kuralların standartlaşması, haksızlığı ve moderatöre göre değişen ceza katılığının farklılığını giderebilir.

Mesela ben, kural 4 üzerinden örnek vereceğim: Minimum bir geri dönüş süresi belirtilmediğinden, teknik olarak 1-2 saat başka bir şey yaparsanız ve geri dönmezseniz ceza alabilirsiniz. Tamamen konuya bakan moderatörün ne yapacağına bağlısınız. Mesela kurala '24 saat içinde geri dönüş yapılmalıdır' gibi ibareler eklenebilir. Böylece konuyu açan kişi ne yapması gerektiğini daha iyi bilir.

Ekran görüntüsü_2024-01-30_15-27-31.webp

Yazım kuralları hakkında da aynı şey geçerli. Hepimiz az çok yazım hatası yapıyoruz burada. Ama ben burada kimsenin hangi derecede hata yaparsak ceza aldığını bildiğini düşünmüyorum.

Önerim bu şekildeydi, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim :).

Son düzenleme:
Artı 26 Eksi
Ben de tartışma konularının (Dini, siyasi, tarihi vs.) açılması yönünde tolere gösterilmesini rica ediyorum.

Buradaki üyeler, toplumun geneline göre daha saygılı ve bilgili olduğu için tartışmak daha keyifli oluyor.

Evet, belki zaman zaman agresifleşebiliyoruz ancak gene de kendi aramızda bu sorunları çözebiliriz. Neticede fikirlerin çarpışmasından hakikat doğar.

Tıpkı ceza süresi tablosu gibi ucu açık olan kurallar da verdiğiniz örneklerdeki gibi netleştirilebilir, mantıklı öneri. Teşekkürler.

Technopat'ta büyük bir problemdi bu bence.

Techolay'ın bu yanı hoşuma gidiyor: Düzeni oturmakta olan ve görece küçük bir forum olunca öneriler sakin kafayla değerlendirilebiliyor ve eğer uygun görülürse yeterince hızlı uygulanabiliyor. Sadece bu öneri kapsamında yorum yapmadım.

Tıpkı ceza süresi tablosu gibi ucu açık olan kurallar da verdiğiniz örneklerdeki gibi netleştirilebilir, mantıklı öneri. Teşekkürler.

Techolay'ın bu yanı hoşuma gidiyor: Düzeni oturmakta olan ve görece küçük bir forum olunca öneriler sakin kafayla değerlendirilebiliyor ve eğer uygun görülürse yeterince hızlı uygulanabiliyor. Sadece bu öneri kapsamında yorum yapmadım.

Çoğu üye kurallar ile ilgili konu açtı. Ama bence sorun kuralların katı bir şekilde uygulanması değil, kuralların çoğunda belli bir standart olmaması. Bu rastgelelik de insanları sinir ediyor.