Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Tahir.bin

Uzman
Yer
Kayseri
Mesela ben bir konuda sadece GIF attım diye 1 saat mute yedim. Maksat içine mizah katmak istemiştim. Ya da konu başlığını kısa yazdığım halde mute yedim. 2 günde toplam 2 mute yedim. Bazen yazım denetiminden cümleyi düzelttiğim halde mute yemişliğim var. Rica etsem yazım kuralları biraz hafifletir misiniz?

1733068561484.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
GIF sebebi ile aldığınız uyarıyı inceledim, mavi ekran konusunda konuyu çözebilecek biri cevap yazdığı zaman alttaki GIF'i paylaşmışsınız:
https://media.tenor.com/F6NcKGoxnQgAAAAM/adamya-adam-ya-geldi-adam.gif
Teknik ve mizahi bir anlamı olmayan konuda bu tarz şeyler paylaşmak için mesaj yazmak elbette gereksiz mesajlar kategorisine giriyor, yani uyarı almanız çok doğal.

Bir diğer bahsettiğiniz uyarıyı da inceledim, konu başlığında konu içeriğinizle tam alakalı bir başlık girmediğiniz için uyarı almışsınız, bu da kurallar gereğince ihtimal dahilinde olan bir şey.

Bu kurallar dışarıdan gelen bir ziyaretçinin çözüme daha kolay ulaşması için koyulan kurallar. Sizin yazdığınız cevaplar ve başlıklar ne kadar anlaşılır olur ise sorunu olan bir ziyaretçinin sorusuna cevap bulması da bir o kadar kolay oluyor. Daha önceden de başka konularda belirttiğim gibi moderasyondaki hiç kimsenin bir üyeye özellikle uyarı vereyim diye uğraşması gibi durumlar yok, olamaz da.

Yazım denetimi neredeyse hiçbir işe yaramıyor, cümle sonuna nokta koyuyor veya büyük harfleri düzeltiyor.
Yazım denetimi sadece nokta koyup büyük harfleri düzeltmekle kalmıyor, bu denetim her gün bizim eklediğimiz kelimeler ile geliştiriliyor ki şu anda 14 bini aşkın kural mevcut bu denetimde. Örneğin; "bir şey > bir şey, hiçkimse > hiç kimse, şu an > şu an, olsada > olsa da, olcak > olacak, nerde > nerede" gibi oyun isimleri de dahil olmak üzere birçok düzeltmeyi otomatik yapabilen bir sistem. Bu sebep ile yazım denetiminin düzeltmediği kelimeleri geri bildirim olarak bildirmeniz bizim için çok değerli.

Geçenlerde komünist mizahı yapmıştım, mesajımı kaldırmışlardı. Halbuki ironi olduğu çok belliydi. Bir arkadaş Techolay'ın kime ait olduğunu sormuştu sanırım, ben de altına 'hepimizin' yazıp komünist fotosu atmıştım. Bunun gibi şeylerden bahsediyorsan, bu konuda bence haklısın. Forum gibi yerlerin çok cıvık olmaması gerektiğini düşünüyorum, ancak bu tarz şakaların veya ironilerin de toleransa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Ben o tür yapmamıştım, bir arkadaş "arkadaşlar sakin olun ben geldim" dedi ben de bir GIF attım.

1733071693321.webp

Bence gayet olması gerektiği gibi. Biraz alışınca ceza yememeye başlıyorsunuz. Mesela Technopat’ta çok fazla yazım yanlışı ile ilgili cezam vardı. Burada sadece moderatör şikayet ettiğim için ceza yiyorum.

Yazım denetimi sadece nokta koyup büyük harfleri düzeltmekle kalmıyor, bu denetim her gün bizim eklediğimiz kelimeler ile geliştiriliyor ki şu anda 14 bini aşkın kural mevcut bu denetimde. Örneğin; "bir şey > bir şey, hiç kimse > hiç kimse, şu an > şu an, olsa da > olsa da, olacak > olacak, nerede > nerede" gibi oyun isimleri de dahil olmak üzere birçok düzeltmeyi otomatik yapabilen bir sistem. Bu sebep ile yazım denetiminin düzeltmediği kelimeleri geri bildirim olarak bildirmeniz bizim için çok değerli.

Barış abi bu sistem virgül koymayı hala yapamıyor. Ne zaman gelir, genellikle bundan kaynaklı muted yiyenler vardır.

Barış abi bu sistem virgül koymayı hala yapamıyor. Ne zaman gelir, genellikle bundan kaynaklı muted yiyenler vardır.

Bu sorunun farkındalar ancak düzeltilmesi pek kolay değil. Düzelt butonuna bastıktan sonra çıkan geri bildirim gönderme kısmı ile hatayı bildirebilirsiniz.

Barış abi bu sistem virgül koymayı hala yapamıyor. Ne zaman gelir, genellikle bundan kaynaklı mute yiyenler vardır.
Virgül koymayı bu sisteme tanımlamak imkansız gibi bir şey diye düşünüyorum, yani burada iş biraz size düşüyor. Yazdığınız cümleyi baştan sona okuyun, nefesiniz nerede tükeniyorsa genelde orada virgül veya nokta kullanmanız gerekebiliyor.

Kurallarda fazlasıyla rahatlık gösterdiğimize inanıyorum. Hatta biraz daha katılaşma konusunda kararlıyız. Kaldı ki bu konuda da bu yönde çok yorum bulunmakta. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde yeni bir moderasyon içi uyarı sistemi getirebiliriz. Kurallarımıza önem veriyoruz ve buna önem vermenizi de istiyoruz.