Merhaba,

Sürecinizin uzaması üzücü bir durum olmuş, geçmiş olsun.

Servise değişim veya onarım talebiyle başvurduysanız üründeki ayıbın giderilme süresi normalde Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11. maddesinin 4. fıkrasına göre 30 iş günüdür. Bu süre sizin ürünü kargo ile teslim ettiğiniz günden değil, bu talebi muhatabınıza ilettiğiniz günden başlar. Her ne kadar sizin olayınızda bu sorunun giderilmesi için gereken işlemler basit ve zaman gerektirmeyen işler olsa da sanırım 30 iş günü henüz dolmamış. Belki de bu süreyi sonuna kadar kullanacaklardır, bilemiyorum.

Yine de süre geçtikten sonra veya bir bahane üretip açıkça ayıbı gidermeyeceklerini veya herhangi bir değişim yapmayacaklarını söylüyorlarsa THH'ye başvurabilirsiniz. Ayıplı mal konusunda detaylı bilgi almak için şu bağlantıdaki yazımı okuyabilirsiniz.

"Aldıkları ücrete adaptör yurt dışından geliyor ücretin tahsilinin sebebi budur" gibi bir açıklama yaparlarsa kimse tek kelime edemez.
Maalesef bu doğru değil. Üründe bir ayıp söz konusuymuş ve bu ayıbın giderilmesi için pil veya şarj adaptörü değişmesi gerekiyorsa veya onarımı mümkünse her iki işlem için de ücret alınması doğru değil. Onarım için veya değişim için gereken malzemelerin yurt dışından gelecek olması tüketici açısından önemsiz. Tüketiciden kaynaklanmayan bir ayıp söz konusu olduğunda bu ayıbın giderilmesi için gereken masraflar tüketiciden talep edilmez.

Bu sebeple mesajınızın bu kısmının üstünü çiziyorum.

Ayrıca konu sahibinin yazısından anlaşılan şey sanırım o ücret temizlik için alınmış.

@ProfTech, Var tabii ki. GameGaraj'a bakın mesela. Problemli değiller, sadece talebe yetişemediler. Ayrıca, BDH Bilişim garanti servisleri arasında en alt katman. Eğer spesifik sorunlardan bahsedeceksek, bu foruma da açılmış bir konu var, bakmanızı öneririm.

Ayrıca, kendi eviniz varsa masaüstü dizin ne demek? Evim olmazsa masaüstü dizemiyor muyum şimdi. Ya da kendi evinde oturup devamlı gezen birisi laptop almamalı mı.

Son 1 yıldır değil, uzun süreledir bir çok cihazın problemi var. Asıl önemli olan garanti servisi bu konuda.

@Şişman Adam, teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için.

@ProfTech, Var tabii ki. GameGaraj'a bakın mesela. Problemli değiller, sadece talebe yetişemediler. Ayrıca, BDH Bilişim garanti servisleri arasında en alt katman. Eğer spesifik sorunlardan bahsedeceksek, bu foruma da açılmış bir konu var, bakmanızı öneririm.

Ayrıca, kendi eviniz varsa masaüstü dizin ne demek? Evim olmazsa masaüstü dizemiyor muyum şimdi. Ya da kendi evinde oturup devamlı gezen birisi laptop almamalı mı.

Son 1 yıldır değil, uzun süreledir bir çok cihazın problemi var. Asıl önemli olan garanti servisi bu konuda.

@Şişman Adam, teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için.
Gamegaraj'i ureten firmalar zaten genel olarak diger laptoplari uretiyorlar. Clevo, Tongfang, MSI. Clevo Monster icinde calisiyor. Gamegaraj oneriyorsan Monster'da oner o halde. Sahsen sorunsuz 2 marka bilirim gerisi bos 1.MSI, 2.Acer. Bunlarin en azindan suan icin abudik gubidik sorunlari yok. Neymis batarya bitiyormus adaptor yetersizmis, yok efendim anakart sorunluymus termal tasarim yetersizmis falan bunlarda hic gordun mu bu konulari? Bundan 5 yil onceyi hatirliyorum sadece Nitro laptoplarin anakartlari bozuluyordu HP ve Lenovo gibiydi fakat suan iyi. Acer'in yaptigi tek cakallik urunlerinde yanlis bilgi paylasiyor o kadar.

Ve evet kendime ait evim olsa ve ogrenci falan degilsem masaustu sistemin kralini dizerim rahatima bakarim. Laptop alip fan sesi ve dandik sorunlarla neden ugrasayim ki? Sifir topladigim sistemimin PSU'nu acip baska fanla degistirmistim gecmiste cok ses cikariyor diye mesela. Bunu laptopta yapabilir misin? Hayir cunku garantin bitiyor. Aldiginiz gaming laptop tamamen size ait degil garantisi bitene kadar. Islem yaptirtmiyorlar. RAM degisimine bile izin vermiyorlar. MSI biraz esnek bu konuda.