Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Düzce
Bazen insanlar mesajlara keyfinden durduk yere beğenmeme emojisi atıyor, diğer insanlar da aynı mesaja sürü psikolojisi ile beğenmeme atabiliyorlar.
Bu emojinin bir faydası yok bence, bir mesaj gereksiz ise raporlanıp kaldırılır, yanlış bilgi içeriyorsa yine aynı şekilde raporlanıp kaldırılır.

Artı -49 Eksi
Bu öneri için oylama duraklatıldı.
@Kerim Demirkaynak, tren raydan çıkmışken bir kalp bırakayım dedim. : )

Bazen insanlar mesajlara keyfinden durduk yere beğenmeme emojisi atıyor, diğer insanlar da aynı mesaja sürü psikolojisi ile beğenmeme atabiliyorlar.

Maalesef bu durum doğru. Negatif bir etkisi var ya ifadenin, "sürü"nün ilgisini çekiyor. Böyle tahmin ediyorum ama yanılıyor olabilirim.

Bu emojinin bir faydası yok bence, bir mesaj gereksiz ise raporlanıp kaldırılır, yanlış bilgi içeriyorsa yine aynı şekilde raporlanıp kaldırılır.

Bu iki senaryo haricinde de bir mesaja katılmayabilirsiniz veya içeriğini beğenmeyebilirsiniz. Başka senaryolar da olabileceğinin altını çizmek istedim ki çokça gördüm. Bazen faydası olabiliyor. İlk aklıma gelen örnek, kötü ekipman tavsiyesi.

Ben hiç kullanmamayı tercih ediyorum çünkü karşı tarafı boş yere üzme veya triggerlama ihtimali oluyor. Yok yere moral bozmama gerek yok. Gereksizce olumsuz bir etki bırakabildiğini düşünüyorum, rengi de kırmızı kırmızı... 1-2 kere kullanmışlığım oldu sadece, oldukça nadir yani. Bir mesaja katılmıyorsam ifade bırakmadan geçiveriyorum. Katılınırsa zaten beğeniler temsil eder onu.

Emojilerim arasında "Beğenmedim" emojisi gizlidir. Çok ciddi veya troller olmadığı sürece hep gizli kalır böyle. Troll veya bana çok ters bir mesaj yazılmışsa atarım beğenmedim tabii ki.

Yani her beğenmediğim yerde atmamaya çalışıyorum. Bazen attığım beğenmedim emojisi konuda "neden beğenmedim" atıyorsun etiketine kurban gidiyor mesela. Hatta diğer forumda profilime bile yazanlar olmuştu.

Önerinin mantıklı yanları kadar mantıksız yanları da var.

1716584306338.webp

Beğenmedim attıktan sonra karşıt argüman zorunluluğu gelse nasıl olur?
Zorlamak da cozmez bence bu durumu ki alternatifleri de var zaten bu tur ifadeleri ofansif sekilde belirtmenin.

Buradaki asil hata forumun baslangicindan beri olmasi, hic olmamasi gerekirdi.

Emojilerim arasında "Beğenmedim" emojisi gizlidir. Çok ciddi veya troller olmadığı sürece hep gizli kalır böyle. Troll veya bana çok ters bir mesaj yazılmışsa atarım beğenmedim tabii ki.
Benimde ayni sekilde, aslinda cokca kullanmam gereken bir sey ama hos bulmuyorum kullanmayi.

Son düzenleme:
Zorlamak da cozmez bence bu durumu ki alternatifleri de var zaten bu tur ifadeleri ofansif sekilde belirtmenin.

Buradaki asil hata forumun baslangicindan beri olmasi, hic olmamasi gerekirdi.
Öyle öyle, zaten dediğim gibi eninde sonunda üye ne yapıyorsa kendine yapıyor. Beğenmedim atıp argüman sunmuyorsa fikri yoktur, sadece kafasında muhafaza ettiği o meçhul bilgi kırıntısının sallanıp çatladığını gösteriyor durum. Ki bence okey, demek oluyor ki mesaj bir yerlere ulaşmış. Ulaşmamışsa da eldeki vaka ümitsizdir zaten, buna ceza getirsen ne getirmesen ne?..

Bilmiyorum, emojinin varligi bana çok dokunmuyor. Olmasa daha iyi mi olurdu bilmiyorum yani, üyeler onun yerine hahaha kullanırdı, yine aynı sonuç ortaya çıkmış olurdu.

Çok troll olmadıkça kullanmaya çekiniyorum. İnsana o anda gelen pişmanlık ve mutsuzluk hissi beni de üzüyor. Harbi troll veya fanboysa basarım tabii ki.

Siz olmayacak o yüzden eksiledim yazmışsınız ama bu forumda artıladığımız halde yönetim tarafından onaylanmayan tonla şey de var. O gün biz itiraz etsek belki de şu an bu konu olmayacaktı.

İfadelerin uygunsuz kullanımı tasvip ettiğimiz bir davranış değil ve raporlarsanız moderatörlerimiz ilgilenecektir. Eğer üye veya üyelerle aranızda kalıplaşmış bir husumet varsa bilet sistemini kullanabilirsiniz. Yok etmeye değil, yapıcı bir şekilde çözüm üretmeye bakalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.