Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir merak ediyorum. İzlemek değil de okumak için Berserk'e hangisinden başlanmalı, sırayla nasıl gidilmeli? Çok kafam karıştı, yardımcı olacak var mı? Sıfırdan başlayarak ilerlemek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende malesef o akdar ileri seviye ingilizce yok, o yuzden mecbur ınternetten alacagım yani tek şansım turkcelerını okumak...
Hocam o zaman athicanın bastığı mangaları almanı önerebilirim, çevirisini pek beğenmesem de yine de okunabilir gibi. İnternetteki Türkçe çevirilerden iyidir.

Tortuga çeviriden okuyabilirsiniz hocam İngilizceniz yeterli değilse.
hocam tesekkur ederım gozlerımı agrıtmasa hepsını dıjıtalden okucam :D ve kaydettım

Hocam o zaman athicanın bastığı mangaları almanı önerebilirim, çevirisini pek beğenmesem de yine de okunabilir gibi. İnternetteki Türkçe çevirilerden iyidir.
https://www.hepsiburada.com/berserk...aro-miura-mat-ogreten-cetvel-pm-HBC0000794GLL hocam bu bahsettıgınız yayın evı. bunu satın alıp 1-2-3 dıye gıtmek dogru olacak sanırım dogru mudur?

aman hocam bızım yaşımız coktan geçti oraları :D ben dıjıtalde sevmıyorum dırekt mangasını okumak ıstıyorum emınım daha cok saracaktır, ben sımdı mesela bır cızgıroman dukkanında berserk 1 kıtabını buldum bununla mı baslamam gerek? berserk 2- berserk3 öyel gıdıyor yanı fiziki kitapta nasıl baslamalıyım
Şöyle söyleyeyim mangalar Japonya da haftalık, aylık dergi olarak çıkar ve her dergi içerisinde onlarca manga serisi olur. Bu dergilerdeki bölümler senin internette gördüğün bölümler. Sonra özel seriler olur. Bunlar o manga serisinin cilt haline getirilmiş 5-10 bölümünü içeren kitaplardır. Yurt dışında volume 1-2-3 diye gider, Türkiye de cilt 1-2-3 diye satılıyor. Sıralamasını bu şekilde yapabilirsin. Yalnız dediğim gibi hepsi çevirilimi bilmiyorum. Yasaklanmış bile olabilir bizde.

Şöyle söyleyeyim mangalar Japonya da haftalık, aylık dergi olarak çıkar ve her dergi içerisinde onlarca manga serisi olur. Bu dergilerdeki bölümler senin internette gördüğün bölümler. Sonra özel seriler olur. Bunlar o manga serisinin cilt haline getirilmiş 5-10 bölümünü içeren kitaplardır. Yurt dışında volume 1-2-3 diye gider, Türkiye de cilt 1-2-3 diye satılıyor. Sıralamasını bu şekilde yapabilirsin. Yalnız dediğim gibi hepsi çevirilimi bilmiyorum. Yasaklanmış bile olabilir bizde.
ben de volume mevzusunu düsünüyodum tam, tesekkur edıyorum hocam, bazıları yasaklıymıs ınsallah alacagım berserk serısı p*ç edilmemis haldedir.