Hocam sen haftada 2'ye çıkar demiştin bana mesela. Haftada 2 kere kol çalışırsan zaten en kötü 18 set yapıyor. 3 farklı hareket her biri 3 set zaten ön kolda yıllardır yapılan şey bu 9 set yapıyor toplam. Diğer biceps günü de yaparsan 18 set oluyor işte. 10 yıl önce spor salonuna gittiğimde de böyle yapıyorlardı. Kafam aşırı karıştı şu an. Biceps için 3 farklı hareket bile fazla mı o zaman. 2 farklı hareket toplam 6 set mi yapacağız? Bence maksimum ağırlık giren insanlar için geçerli bu. Ben 2 hareket toplam 6 set ile 10-10 yani 20 kiloda yeterli hasarı verebileceğimi düşünmüyorum.

1.5-2 aydır haftada 2 gün ön kol toplam 20 set yapıyordum şu an moralim bozuldu. Çok ağır girmiyorum ama.

Bir bölgeyi çalıştıktan sonra 3-4 gün içinde tekrar o bölgeyi tekrar çalıştırmak gerektiği söyleniyor o konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunu duyduktan sonra aslında her bölgeyi haftada 2 gün çalıştırmaya başladım zaten kol omuz göğüs dışı çalışmıyorum.

@Lotr Manyağı
4 gün falan biceps için baya dümen, 10 sene öncesi çok eski bir tarih.

9 set fazla bence, haftada 3 çalışilabilir biceps.

4 gün falan biceps için bayağı dümen, 10 sene öncesi çok eski bir tarih.

9 set fazla bence, haftada 3 çalışilabilir biceps.

Hocam sen Full body idman diyorsun galiba. Ben split çalışıyorum. Full Body'de asla düşünmüyorum yani ona göre kendimi ayarlayamam. Split tarzı önerin var mı? Split yaptığım için mi acaba bu kadar fazla set çıkıyor.

Pazartesi > dumbell curl 3 X 12 hammer curl 3 X 12

Perşembe > dumbell curl 3 X 12 hammer curl 3 X 12

Yani özet olarak ideal olanı bu mudur?

Hocam sen Full body idman diyorsun galiba. Ben split çalışıyorum. Full Body'de asla düşünmüyorum yani ona göre kendimi ayarlayamam. Split tarzı önerin var mı? Split yaptığım için mi acaba bu kadar fazla set çıkıyor.

Pazartesi > dumbell curl 3 X 12 hammer curl 3 X 12

Perşembe > dumbell curl 3 X 12 hammer curl 3 X 12

Yani özet olarak ideal olanı bu mudur?
Olabilir, 9 da ideal olabilir sizin için volume bağlı. Full tükeniş 6 çok kafi ama.

9 tukenis yani, bence fazla. Optimal biceps gelişim setini hatirlamiyorum ama bu kadar değildi sanirim.

Bu antrennan yaşınıza da bağlı, 9 set ideal bence değiştirmeyin.

Bence maksimum ağırlık giren insanlar için geçerli bu. Ben 2 hareket toplam 6 set ile 10-10 yani 20 kiloda yeterli hasarı verebileceğimi düşünmüyorum.
Evdeki ağırlıklar tükenişe yaklaşmaya yetiyor ve belirttiğin tekrar aralıklarında tükenişe gidebildiğin kilolarsa senin için de geçerli. Tek bir idmanda kas başına 6 tane tükeniş/tükenişe yakın set üstüne çıkılmamalı.
Volume effects.webp
Hipertrofiyi sağlayan şey kas hasarı değil mekanik gerilim. Kas hasarı bunun istenmeyen bir sonucu sadece.

Son düzenleme:
Evdeki ağırlıklar tükenişe yaklaşmaya yetiyor ve belirttiğin tekrar aralıklarında tükenişe gidebildiğin kilolarsa senin için de geçerli. Tek bir idmanda kas başına 6 tane tükeniş/tükenişe yakın set üstüne çıkılmamalı.
Eki Görüntüle 126529 Hipertrofiyi sağlayan şey kas hasarı değil mekanik gerilim. Kas hasarı bunun istenmeyen bir sonucu sadece.

Full body antrenman programı için mi konuşuyorsunuz genel olarak? Ne yani göğüs için sadece 6 set mi yapayım toplam? Ben split antrenman yapıyorum. Haftada 5-6 gün ağırlık çalışan biri değilim. Haftada 3 gün biceps veya başka bir bölgeyi çalıştırsaydım haklı olurdunuz da bir bölgeyi haftada Max 2 gün çalışan biriyim.

Arkadaşlar siz bir idmanda hem kol hem göğüs hem omuz gibi Full body antrenman yapıyorsanız zaten 2 setten fazla çıkarmamanız normal. Herkes Full body yapmıyor bunu da göz önüne almak lazım.

Full body antrenman programı için mi konuşuyorsunuz genel olarak?
Hayır genel.
Ne yani göğüs için sadece 6 set mi yapayım toplam?
Evet. 6-8
Haftada 3 gün biceps veya başka bir bölgeyi çalıştırsaydım haklı olurdunuz da bir bölgeyi haftada Max 2 gün çalışan biriyim.
Her bölge haftada 2 uyarılıyorsa geçerli evet. Grafik ortada.

Arkadaşlar siz bir idmanda hem kol hem göğüs hem omuz gibi Full body antrenman yapıyorsanız zaten 2 setten fazla çıkarmamanız normal. Herkes Full body yapmıyor bunu da göz önüne almak lazım.
Fullbody'den bahsetmiyor ki kimse.

Eki Görüntüle 126529 Hipertrofiyi sağlayan şey kas hasarı değil mekanik gerilim. Kas hasarı bunun istenmeyen bir sonucu sadece.
"Using more than eight sets per muscle per workout likely does not stimulate any further hypertrophy, and yet causes an excessive amount of muscle damage." Eğer evdeki ağırlıklar kaliteli bir şekilde, absürt tekrarlara çıkmadan tükenişe yaklaşmaya uygunsa geçerli evet.

Hayır genel.

Evet. 6-8

Her bölge haftada 2 uyarılıyorsa geçerli evet. Grafik ortada.

Fullbody'den bahsetmiyor ki kimse.

"Using more than eight sets per muscle per workout likely does not stimulate any further hypertrophy, and yet causes an excessive amount of muscle damage." Eğer evdeki ağırlıklar kaliteli bir şekilde, absürt tekrarlara çıkmadan tükenişe yaklaşmaya uygunsa geçerli evet.
Workout Net Stimulus.webp

Bir antrenmanda kas başına yapılan setler ilerledikçe sağlanılan hipertrofi grafiği.

Son düzenleme: