raal26

Çalışkan
Merhaba. Bilgisayar donuyor sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz? Windows boot etmeyerek beni BIOS ekranına atıyor, orada flash bellekle Windows çalıştırıp girebiliyorum.

Merhaba. Bilgisayar donuyor sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz? Windows boot etmeyerek beni BIOS ekranına atıyor, orada flash bellekle Windows çalıştırıp girebiliyorum.
Depolama biriminizde bir arıza söz konusu gibi. Bilgisayar BIOS'a attığında depolama cihazınız gözüküyor mu?

merhaba ilk önce ssd takılı bilgisayarda ama açılış ekranında mavi ekran geliyor sonrada bios ekranına atıyor rom image is not loaded rom image update denied böyle yazı çıkıyor anlamadım yardımlarınızı alabilirmiyim

Depolama biriminizde bir arıza söz konusu gibi. Bilgisayar BIOS'a attığında depolama cihazınız gözüküyor mu?
evet ssd gözüküyor seçiyorum tekrar mavi ekran gelip bios atıyor flash bellek takınca ordan açıyorum

Bilgisayarınızın donması ve Windows'un açılmaması durumu için aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için ilgili tuşa (genellikle F2, Del veya Esc) basın.
- Boot (Önyükleme) sekmesine gidin ve sabit diskinizin öncelikli boot cihazı olarak ayarlandığından emin olun.

2. Sabit Diski Kontrol Edin:
- BIOS menüsünde yer alan "Drive" veya "Storage" sekmesine gidin ve sabit diskinizin tanınıp tanınmadığını kontrol edin.
- Eğer sabit disk görünmüyorsa, bağlantı kablolarını ve güç kaynağını kontrol edin.

3. Windows Onarıcıyı Kullanın:
- Windows boot usb'sini bilgisayara takın ve BIOS'dan bu USB üzerinden önyükleme yapacak şekilde ayar yapın.
- "Repair Your Computer" (Bilgisayarınızı Onarın) seçeneğini seçin.
- "Startup Repair" (Başlangıç Onarımı) seçeneğini seçin ve süreci takip edin.

4. Güvenli Modda Açmayı Deneyin:
- Bilgisayarı yeniden başlatın ve önyükleme sırasında F8 tuşuna basın.
- "Safe Mode" (Güvenli Mod) seçeneğini seçin ve Windows'un bu durumda açılıp açılmadığını kontrol edin.

5. Son Yapılan Değişiklikleri Geri Alın:
- Eğer yakın zamanda bir yazılım yüklediyseniz veya güncelleme yaptıysanız, bu güncellemeleri geri almayı deneyin.

6. Sabit Diskin Sağlığını Kontrol Edin:
- Windows yoluyla Sabit Disk Sağlığı kontrolleri yaparak herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

7. Veri Yedekleme:
- Eğer sorun devam ederse, önemli verilerinizi yedeklemek için USB bellek veya harici sabit disk kullanmayı düşünün.

Bu adımlar, sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, daha detaylı bir teknik destek almayı düşünebilirsiniz.