Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lock Up

Yetkin
Dizüstü bilgisayarım ısınıyor ancak bi 7-8 saat işlem yapması gerekiyor. O saatlerde ben yanında olmayacağım için bilgisayarı belirli bir zaman girince kendi kendine kapatan bir program var mı? Mesela saat 10:00 da açtım saat 16:30 gibi kapatmaya ayarlamak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çok basit. Başlat menüsünde arama kısmına "cmd" yaz, Komut İstemi yazana sağ tıkla yönetici olarak çalıştır de. Sonra bu altta yazdığım kodu kopyala ve enter tuşuna bas.

SCHTASKS /Create /SC ONCE /TN "PC_Kapama" /TR "shutdown -s" /ST 16:30 /RU "SYSTEM"

16:30 olunca sistem kapatılır.
Bu programları deneyebilirsiniz.

Cmd> shutdown -s -t “saniye cinsinden bilgisayarın ne kadar süre sonra kapanması istenen süre”
Ek olarak bunu not defterine yazıp farklı kaydet diyip .bat uzantısı ile kaydederseniz masaüstüne bir kısayol koyabilir, simge ekleyebilir sabit bir buton haline getirebilirsiniz.
Örnek;
shutdown -s -f -t 3600 yazıp .bat olarak kaydederseniz 1 saat sonra otomatik kapatacak bir kısayol oluşturursunuz.
İptal etmek içinse cmd'ye veya yine not defteri ile kısayol oluşturmak için shutdown -a kullanabilirsiniz.

Çok basit. Başlat menüsünde arama kısmına "cmd" yaz, Komut İstemi yazana sağ tıkla yönetici olarak çalıştır de. Sonra bu altta yazdığım kodu kopyala ve enter tuşuna bas.

SCHTASKS /Create /SC ONCE /TN "PC_Kapama" /TR "shutdown -s" /ST 16:30 /RU "SYSTEM"

16:30 olunca sistem kapatılır.

Çözüm
Yunus hocam otomatik bilgisayarı kapatmak programları vermiş onları bakabilirsiniz.

Eğer 3.parti uygulamalar kurmak istemiyorsanız CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu komutu girin:

C:\Windows\System32\shutdown.exe /s /t "istediğin saniye süresi"

İptal etmek istiyorsanız:

C:\Windows\System32\shutdown.exe /a