user427696a

Başarılı
İnternette bir sürü konu var. Bazılarını denedim olmadı. Bence cihaza ekran gelmemesini sebebi goruntu ile alakalı değil. Cunku cihaz normalde açılırken BIOS bozuk olduğu için bir süre sonra yeniden baslatiyordu kendini ancak şu an yapmıyor.

CPU'nun goruntu girişinden alamıyorum.

İnternette bir sürü konu var. Bazılarını denedim olmadı. Bence cihaza ekran gelmemesini sebebi goruntu ile alakalı değil. Cunku cihaz normalde açılırken BIOS bozuk olduğu için bir süre sonra yeniden baslatiyordu kendini ancak şu an yapmıyor.

CPU'nun goruntu girişinden alamıyorum.

BIOS pili çıkarma işe yaramaz ise işlemciyi sokup geri takarak sistemi komple sıfırlayabilirsin. İşlemci çıktığı anda her şey eskiye döner bu arada tek RAM ile görüntü almaya çalış.

Şimdi onu deneyeceğim CLR_CMOS nedirbtam bilmiyorum nasıl yapilir?
Bios resetleme tuşu ana kartının solunda bulunur bastığında bios sıfırlanır ama sende yoksa yapamazsın .
1734959467543.webp

BIOS pili çıkarma işe yaramaz ise işlemciyi sokup geri takarak sistemi komple sıfırlayabilirsin. İşlemci çıktığı anda her şey eskiye döner bu arada tek RAM ile görüntü almaya çalış.

Gecen ise yaramadı hocam bizde o. i9-12900K takılıydi, i5-13400F taktik görüntü gelmedi pil cikararak cozduk.

Şimdi onu deneyeceğim CLR_CMOS nedirbtam bilmiyorum nasıl yapilir?

Anakartini paylaşır mısın?

Gecen ise yaramadı hocam bizde o. i9-12900K takılıydi, i5-13400F taktik görüntü gelmedi pil cikararak cozduk.

Anakartini paylaşır mısın?

Msi G41M-P26

Hocam görüntü gelmedi işlemci sanırım sökemem elimde termal macun yok bir de zaten tamire gidecek ama BIOS için sadece başka bir çözüm yolu var mı?

Bir de bunu yapmadan önce Power tuşuna basınca cihaz normalde 2sn açılıp kapanıp 2 kere yaptıktan sonra açılıyordu şimdi direk çalışıyor. Farkli bir yol var mı?

Son düzenleme:
Ben bilgisayarı kart okuyucu takmak için söktüğümde RAM tırnağının biri oynamıştı. RAM takılıydı ama PC açıldığı halde görüntü gelmiyordu. RAM yuvalarını kontrol edin RAM'leri söküp silgi ile silin.

Farklı bir ekran kartı ile deneyin. Belki işlemcinin GPU'sunda bir arıza vardır.
Belkide işlemcidir. Teker teker denemek lazım. Belki de anakarttaki tek bir kondanstörden dolayı oluyordur. Arıza testine gitmesi gerek.