Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cat Lon

Uzman
Bilgisayar kapalıyken sadece istediğim USB girişlerinden güç almak istiyorum. Bunun için Aygıt Yöneticisi'nden "evrensel seri veri yolu denetleyicileri" altında çeşitli USB girişleri var.

İlk sorum, bu girişlerin hangi USB olduğunu nasıl anlayabilirim? Usbdeview diye bir program gördüm ama indiremedim.

Buradan seçili USB özelliklerinden "güç kazancı sağlamak içini bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğini deaktive edersem bilgisayar kapalıyken de güç alabilir miyim?

BIOS'ta ErP ayarıyla ilgisi var mıdır?

Böyle bilr şey yaparsam PSU'dan ses gelir mi ya da anakart gibi herhangi bir bileşene zarar verir mi?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Bilgisayar kapalıyken sadece istediğim USB girişlerinden güç almak istiyorum. Bunun için Aygıt Yöneticisi'nden "evrensel seri veri yolu denetleyicileri" altında çeşitli USB girişleri var.

İlk sorum, bu girişlerin hangi USB olduğunu nasıl anlayabilirim? Usbdeview diye bir program gördüm ama indiremedim.

Buradan seçili USB özelliklerinden "güç kazancı sağlamak içini bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğini deaktive edersem bilgisayar kapalıyken de güç alabilir miyim?

BIOS'ta ErP ayarıyla ilgisi var mıdır?

Böyle bilr şey yaparsam PSU'dan ses gelir mi ya da anakart gibi herhangi bir bileşene zarar verir mi?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Uyku moduna alıp dene.

Uyku modunda kullanmak istemiyorum. Zaten sadece istediğim birkaç port'un çalışmasını istiyorum hepsinin değil.

USB girişlerine kapasitesi kadar cihaz takılırsa sıkıntı olmaz.
ErP ayarını değiştirdiğimde PSU'dan vızırtı sesi geliyor. Bu ne kadar normal bilmiyorum ama öyle kullanamam. Ayrıca sadece belirli portların çalışmasını istiyorum bu mümkün mü ?

PSU'dan ses gelmesi coil whine ile alakalı. Dediğiniz gibi zararlı değil. Belirli portlardan çıkış alma ise anakartta varsa mümkün olabilir. Genelde hepsine verilir.

Hayır coil whine durumu değil bence. Çünkü sadece ErP ayarını değiştirdiğimde bilgisayar kapalıyken geliyor. Açıkken gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Cat Lon, o da bir tür Coil Whine. Az biraz bobin sesi gelebilir. Dert etmeyin. Zarar vermez. Yıllardır o şekilde PC kullandım.
Hocam ErP açıkken odada o şekilde uyumam mümkün değil o yüzden mecbur kapattım. Aslında dediğiniz gibi az biraz geliyor ama ben biraz takıntılıyım. O yüzden mecbur kapattım. Olmaması gereken bir şey mi yani aslında garantiye göndersem değiştirirler mi sizce ? 2 ay kadar oldu alalı. FSP 591m kasa içinde HydroK 750watt var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.