alitoprak55

Uzman
Selam,

Bilgisayarı temizlemek için o kadar para vermek istemiyorum. Elimde MX-4 termal macun var. Kasam artık çok fazla ses çıkarıyor. Kasa fanlarını vesaire temizleyeceğim. Tozları alacağım. Ekran kartımı temizlemek için ise bir bilgisayarcıya götüreceğim.

Sadece işlemci, fan ve kasa temizliği için fırça ve ıslak bir mendil yeterli midir? Hava üfleme makinesi maalesef elimde yok. Elimde bu var:

Bu ürün hem toz alıyor hem hava üflüyor ama öyle çok iyi bir şey değil. Sizce bu 3 malzeme ile kasayı temizleyebilir miyim? Islak mendilin bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürün hem toz alıyor hem hava üflüyor ama öyle çok iyi bir şey değil. Sizce bu 3 malzeme ile kasayı temizleyebilir miyim? Islak mendilin bir zararı olur mu?

Tamamen kuruduktan sonra sorun olmaz. Fanları takılıyken döndürmemeye çalış çünkü bozulabiliyorlar veya daha kötüsü sistemi de bozabiliyorlar.

Tamamen kuruma durumda çok endişe ediyorum. Kaç saat kapalı dursa kurur?

Fanlarımı su ve sabun ile yıkadığımda 1 gün kurumaya bırakmıştım, tamamen kurumuşlardı. Fırınınızda 30-40 derece gibi düşük sıcaklıklar varsa koyabilirsiniz ama ıslak mendil için gerekmez, 2 saatte kurur. Kurutma işleminden sonra fanlar bağlı değilken döndürüp sıçrayan su var mı diye kontrol edebilirsiniz ve zaten sadece fanların yapraklarını temizleyecekseniz endişe etmenize gerek yok.

1. Linkini attığın ürünü sakın alma. Bilgisayar bunlarla değil kompresörle temizlenir. Senin attığın ürün masanın üstündeki kırıntıları bile çekmiyor. Aynı cihazdan var bende masaüstündeki tozları alırım diye almıştım 3dk çalışıyor sonra pili bitiyor aşırı dandik ürünler.

2. Fanların markası ne ise videolarını izleyip nasıl çıkarıldıklarına bak. Ufak tüplerde makine yağları olur evinizde de vardır belki. Temizlik sonrası orta kısmına biraz dökerseniz ses sorunu ortadan kalkar bir süre sizi idare eder.

Kompresör olarak aşağıdaki cihazı alabilir yada 100-200tl daha ucuzunu bulabilirsin. Bundan alıp balkona kasayı koyup tetiğe bastığın an mahalle karadumana bürünecek. O hazzı aldığında yazarsın :)

Son düzenleyen: Moderatör:
1. linkini attığın ürünü sakın alma. Bilgisayar bunlarla değil kompresörle temizlenir. Senin attığın ürün masanın üstündeki kırıntıları bile çekmiyor. Aynı cihazdan var bende masaüstündeki tozları alırım diye almıştım 3dk çalışıyor sonra pili bitiyor aşırı dandik ürünler.

2. fanların markası ne ise videolarını izleyip nasıl çıkarıldıklarına bak. Ufak tüplerde makine yağları olur evinizde de vardır belki. Temizlik sonrası orta kısmına biraz dökerseniz ses sorunu ortadan kalkar bir süre sizi idare eder.

Kompresör olarak aşağıdaki cihazı alabilir ya da 100-200TL daha ucuzunu bulabilirsin. Bundan alıp balkona kasayı koyup tetiğe bastığın an mahalle karadumana bürünecek. O hazzı aldığında yazarsın :)

1.ürün zaten vardı işe yararmı diye sormuştu.

2.blazer 120r fanlarım var 3 adet. Önde de MSI MAG 320r stok fanları var 3 adet.

3. olarak bilgisayarımı temizledim. Biraz zahmetli oldu. Bir dahakinde bu ürünü alacağım :D