Bilgisayar mühendisleri ne kadar kazanıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shadoww
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 513
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar

Shadoww

Becerikli
Normalde ben lisede EA gördüm fakat iş olanaklarının olmadığından dolayı sayısal çalışmaya karar verdim. İlk olarak tıp düşündüm sonradan tıpın çok uzun süreler sürmesi nedeniyle tıp bölümünü göz ardı edip bilgisayar mühendisliği düşünmeye başladım ama yine fakatlık bir durum var benim kişisel olarak bilgisayarım yok sadece internet kafede falan kullanıyordum internet kafeyede pek gitmediğimden dolayı bilgisayar hakkında pek bir bilgim yok. Yine de bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum. Bilgisayar Mühendisliği düşünmemin tek nedeni popüler ve iş sahibi yapması

YouTube'da baktığımda üniversiteden üniversitesi değişkenlik gösterip yurt dışı imkanının olduğunu söyleyenler var. Türkiye'de aldıkları maaş memurdan bile düşük olduğu yazıyor. Ben tam çözemedim bu bölümün maaşını, ne kadar kazanıyorlar? "spoiler" adı altında yazdığım yazı hakkında da bölüm tavsiyesi de verebilir misiniz? TYT-AYT çalışıyorum ama net olarak ne için çalışıyorum bilmiyorum.

Değişiyor. Net bir maaş yok.

Tanıdıklarımın hepsi çok farklı maaş alıyor.

Sektördeki firmaların alanına göre değişir. Mühendisin tecrübesine göre değişir. Birkaç senelik çalışan arkadaşım da var 10+ yıldır bankada çalışan mühendis kuzenimde var. İkisi arasındaki maaş farkı uçurum desem yeridir

Değişiyor. Net bir maaş yok.

Tanıdıklarımın hepsi çok farklı maaş alıyor.
Çok çok fazla da işsiz var bu alanda sizce okunur mu?

İşsiz sayısı en çok bölümlerden biridir, torpilin milletvekili amcan yoksa işin zor. Devlet te çalışırsan iyi para var ama devlete alımı çok düşük. 4 sene suyunu sıkarlar, önüne 40 bin lira para sayarlar. Sayısal okuyacaksanız en garanti yol tıptır.

Bilgisayar mühendisliğide öyle bilgisayar parçaları toplamak gibi değil, bilgisayar mühendisliğini çok bilgisayarda gün geçiriyor diye bilgisayar mühendisliği yazıp, bölümü bırakan çok tanıdığım oldu.

Çok çok fazla da işsiz var bu alanda sizce okunur mu?

İşe alırken üniversite okumayanlar direkt eleniyor. Nitelikli denebilecek üniversitelerden alım yapılıyor bu yüzden işsiz fazla.

Hocam 1 kez daha mezuna kalacağım gibi duruyor. Netlerim pek iyi durumda değil, şimdi tıp yazıp gitsem 26 yaşında okulu bitirmiş oluyorum. Ardından 4 yıl eğitim 30 bir 4 yıl daha eğitimle 34 yaşında para kazanmaya başlıyorum. Bu yaşa kadar babamdan para alamam.

Tıpta 6. sınıftan itibaren maaş almaya başlıyorsun. 4 yıl uzmanlığını alıyorsun. O sırada normal doktor maaşı alıyorsun. 6. sınıfta bu arada asgari ücret alıyorsun.

Tıpta 6. sınıftan itibaren maaş almaya başlıyorsun. 4 yıl uzmanlığını alıyorsun. O sırada normal doktor maaşı alıyorsun. 6. sınıfta bu arada asgari ücret alıyorsun.
Hocam 6.sınıf bitip uzmanlığa girişince ne kadar bir ücret alınıyor? Doktor maaşı ne kadar bir bilgim yok. Bu konu hakkında yazılmış makale varsa paylaşabilir misin seni yormayalım.

Yerinde olsam Tıp okumaya çalışırım hocam. Yukarıda arkadaşın dediği gibi sektör artık iyice torpile döndü. Çevremden biliyorum. Öğrencilik dönemimde bir sürü proje geliştirdim, hackathonlarda yer aldım, yarışmalara girdim üstelik amcamın oğlu iyi bir bankada yazılım mühendisi ve 10 yıldan fazladır çalışıyor. En sonunda kendisinin ayağına gittim onun bile hayrını görmedim. Ben okurken bile yok yardım ederim, elinden tutarız falan diyorlardı her şey mezun olana kadarmış. Ha iyi bir yerden mezun değilim ama kendimi geliştirmek için bir sürü şey yaptım sonuç koca bir sıfır ve giden yıllarım. Şu an oturmuş Kpss çalışıyorum başka yol kalmadı. Ha kendine çok güveniyorsan, ideallerin hedeflerin Mühendis olmaya yönelikse okuyabilirsin, senin hayatın senin tercihlerin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…