Bilgisayar mühendisliğini yeni bitirdim bir fark yok. Takılma bu şeylere.
Müfredatın büyük kısmı aynı, bizde donanım olarak elektrik devreleri, elektronik devreleri, sayısal tasarım, sayısal elektronik gibi 4-5 tane ders var o kadar. 4-5 tane ders aldın diye de donanımcı olmuyorsun. Donanımdan anlaman için ilgili olup bizzat o alanda kendini geliştirmen lazım, üniversitede gördüğün donanım dersi seni donanımdan anlar hale getirmiyor, sadece bilgisayarın temelde nasıl çalıştığına dair biraz fikrin oluyor bu kadar. Zaten hoca da biz elektrik elektronik öğrencisi olmadığımız için basit düzeyde anlatıyordu. Donanım dersleri 2. sınıftaydı şuan hiçbir şey hatırlamıyorum.
Özetle FARK YOK. Benim ailemde dahil çevremdeki eş dost yazılım ve bilgisayarın çok farklı olduğunu sanıyor ama aynı. Emin ol cv'de kimsenin yazılım mı bilgisayar mı bakacağına sanmıyorum.
Ben hata ettim tembellik yaptım. Yeni yeni toparlıyorum 3-4 aya da işe girerim inşallah. Sana verebileceğim en büyük tavsiye önce ingilizceni hallet. Şuan bir de onla uğraşıyorum. İngilizceyi hele bir hallet sonra işin mühendislik tarafına bakarsın. En geç üniversite 2. sınıfın sonuna kadar ingilizce dökümanı rahatça okuyabilecek seviyeye gelirsen çok iyi olur. Hangi alanda çalışmak istiyorsan da 3. sınıf başlamadan karar ver sonra sıkıntı oluyor.