Luna1057

Yetkin
Arkadaşlar ben bir sonraki yıla 11. Sınıf olacağım. Bölümüm sayısal. Ben bu iki meslek arasında kaldım, sizce hangisini seçmeliyim? 7. sınıfta iken yazılım mühendisi olmayı istiyordum, 2 3 yıl öyle devam etti çünkü kendi oyunumu yapmak istiyordum fakat sonra bilgisayar mühendisliğini öğrenince dediğim gibi ikisinin arasında kaldım. Bu iki mesleğin avantajı ve deazavantajları neler?

Arkadaşlar ben bir sonraki yıla 11. sınıf olacağım. Bölümüm sayısal. Ben bu iki meslek arasında kaldım. Sizce hangisini seçmeliyim? 7. sınıfta iken yazılım mühendisi olmayı istiyordum, 2 3 yıl öyle devam etti çünkü kendi oyunumu yapmak istiyordum fakat sonra bilgisayar mühendisliğini öğrenince dediğim gibi ikisinin arasında kaldım. Bu iki mesleğin avantajı ve deazavantajları neler?

Bölümsel olarak bilgisayar müh. Okursan donanım tarafını görüceksin fark olarak, elektroniğe ilgin varsa senin için iyi olabilir. İkisi de mezun olunca benzer işleri yapıyor zaten eğer donanım tarafına yönelmezsen.

Bilgisayar mühendisliği. Yazılım mühendisliğinde üniversite seçeneği çok az Türkiye'de. Özellikle devlet arıyorsanız bence hiç yok.

İkisi de aynı müfredat olarak neredeyse çoğu üniversitede tek farkları elektronik dersi de görürsünüz bilgisayar mühendisliğinde . Seçim yaparken sadece müdek akreditasyonu olursa sizin için artı olur o da üniversitelerde bölümler kendileri alıyor o akreditasyonu listesi müdekin kendi sitesinde var . Bunun dışında amacınız sırf oyun yapmaksa herhangi bir web ,yapay zeka ya da benzeri alan düşünmüyorsanız Dijital Oyun Tasarımı bölümü okuyabilirsiniz ama iş bulma konusunda bahsettiğimiz diğer 2 bölüme kıyasla bir tık dezavantajlı olursunuz.

Yazılım konusunda sıkıntı yok iki bölümde. Bir sürü ortak dersleri var. Galiba birkaç ders, bilgisayar mühendisliğine özgü;
Bilgisayar mimarisi, Mikroişlemciler, sayısal elektronik gibi.

Bilişimcilik bitti. Örnek olarak OpenAI gibi yapay zeka devleri ile tek tuşla oyun yazabiliyorken yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okuyup ne yapacaksınız soruyorum? Acaba yapay zekaya savaş mı açacaksınız? Konu açarken her zaman mantıklı düşünün...

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek tuşa mı takıldın 4 tuşa bas sende oyna
Tamamdır kral.

Yapay zekanın hukuk yönünde avukatlığı domine ettiğini, düzgün tıp verileriyle train edildiğinde çok daha yüksek başarı oranlı teşhisler koyduğunu, basit cerrahi işlemleri yavaş yavaş yapabiliyor hâle geldiğini, grafik tasarım sektörünü domine ettiğini falan biliyor musun bilmiyorum. Bilgiye süper erişen bir süper algoritmaya sahip insanlık, nereye evrilecek göreceğiz..