Bilgisayar ses çıkarıp ardından kendini yeniden başlatıyor

yalnik

Üyecik
  • Anakart: H610M HDV M.2 DDR5.
  • İşlemci: i7 12700KF.
  • Ekran kartı: 9060 XT 16 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 11.

Merhaba, yeni bir bilgisayar dizdim. Bilgisayar yükte çalışırken yani oyun oynarken arkada Spotify üzerinden bir müzik açtım tak diye mavi ekran vermeden kapandı tekrar açıldı. Ben pek takmadım ondan sonra Valorant oynarken tam mikrofon bastığımda bir daha aynı şekil çöktü. Birkaç kerede aynı şekil dırrrrr diye bir ses çıkartıp kapanıyor, tekrar açılıyor. Sorunun neden olduğunu tam analiz edemedim. Tecrübeli birileri yardımcı olabilir mi?

Dump

Spotify ve mikrofon basma detaylarını verme amacım bilgisayar üzerinde ses ile ilgili bir işlem yaptığımda çat diye çökmesi. Birkaç kere de normal olarak çöktü, o dump dosyalarını da ekledim oraya.

DMP dosyasının direkt kendisi lazım. Böyle olmaz. Yine de gördüğümü söyleyeyim.

Parameter1 0x61941 PAGE_TABLE_RESERVED_BITS_SET. Türkçe meali de sayfa tablosundaki ayrılmış bitler hatalı.

Görünen o ki hardware ram ibaresi var. Donanımsal bir RAM arızası olma ihtimali var.

BIOS ayarlarını kurcaladın mı? XMP falan açmak, ayarları değiştirmek vs.

KingDomCome oyun sanırım. STACK TEXT'e göre, bu uygulama RAM'e erişmek istedi ama RAM'de bozulma vardı -0x61941- ve Windows bunu tespit edip mavi ekran verdi.

RAM'leri söküp silgi ile sarı pinlerini bir güzel temizle, anakartta da RAM slotlarının içine hava tut. RAM'leri geri tak.

XMP kapalı durumda Memtest86 yap. 4/4 PASS geçerse şu anki XMP ayarlarında bir sorun var demektir.
XMP kapalıyken bile FAIL geliyorsa ya RAM bozuk - ki bu daha olası- ya da anakartında bir arıza var, ya da işlemcinin IMC modülünde bir arıza var.

PSU problemi olabilir. Mavi ekran olmaksızın siyah ekranla kendi kendine yeniden başlatmalar genellikle PSU'dan kaynaklanır. Olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41-63 olması bunun bir işaretçisi olabilir.

Hocam 3.pass ve 130 error verdi halbuki sıfır kutulu ram almıştım. Sisteme eklenti olarak eklemiştim İtopya.com'dan. Şimdi konuştum tekrar geri göndermemi istediler. Bu çökmenin kaynağı ram galiba.

Tam olarak birden fırladı hata sayısı. CPU falan yazıyor işlemcide mi sorunlu?

Dosya Ekleri

• d2b898ad-bb11-4a32-a86a-a59ab80165f8.webp
    2 MB · Görüntüleme: 46
CPU'nun 12. çekirdeği kullanımdayken hata gelmiş demek. CPU ile tek alaka bu. İşlemciden ötürü bir sorun var demek değil.

Bu testi XMP kapalıyken yaptın anladığım kadarıyla çünkü hız 4800 MHz.

Sonuç olarak RAM'in arızalı. Varsa garantiye gönder bir an evvel. Bu resmi de servise kanıt niteliğinde paylaşırsın.

Sıfır kutulu her ürün sağlam olacak diye bir kaide yok. Neticede kul yapısı, kusurlu ürünmüş demek ki. Yapacak bir şey yok, oluyor böyle şeyler. Aksine her şeyi sıfır alır almaz, her şeyden evvel böyle donanım testlerine tabii tutmak lazım. Bir sorun varsa anında fark edip müdahale edebilmek için. Belki de sonradan arıza açtı. Bilemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…