Eskisi gibi dolandıramadığın için kârı düşük bir meslek.

Kardeşim ben niye dolandırayım? İşimi düzgünce yapıp kazanabilmeyi isterim yani, ha formattan da hayvan gibi para almam tabii. Ucuza yapılacak bir iş. Bazıları arıza tespitinden bile para alıyor. Ya arkadaş harbi diyorum yanılıyorsam söyleyin ama şöyle bir şey var, yani tamir de etmiyorsun cihazı niye arıza tespiti için para alıyorsan? Paranız batsın be. Tabii bana kazandırır demişlerdi yani. Madem okumak istemiyoruz mecbur bu mesleği yapacağız. Şu an genel maaşlar ne kadar bilmiyorum ama memur maaşı kadar kazansam yeter dediğim gibi.

Bana da mantıklı geldi. Ama bu meslekte de elinizin titrememesi gerek. Yapacağınız en ufak hata, telefonu çöp edebilir. Bu meslek bilgisayar tamir mesleğinden çok daha iyi durumda.

Elinizin titrememesi derken?

Ben son olarak şunu eklemek istiyorum. Maalesef ülkemizde işçiliğe de saygı gösterilmiyor. Ben 2 tavuk döner parası bile alınmayacak format ücretinin suçlusunun fiyatı belirleyen kişilerde olduğunu sanmıyorum. Ekonomik durum ortada.
1 ekran kartı takımı 700TL olmasın bir zahmet.

Bazıları arıza tespitinden bile para alıyor.
Tespit edilmesi gerçekten zor arızalarda kabul edilebilir miktarda (müşteriye önceden bildirilerek) ücret talep edilmesine karşı değilim. Bir düşünün. Arızayı bulmak için 45 dakika uğraşıyor ve sonucunda başarıyorsunuz. Ama müşteri arızayı öğrenip yaptırmadan alıp direkt gidiyor. Sizin emekleriniz ne olacak?

1 ekran kartı takımı 700TL olmasın bir zahmet.
Onda aynı fikrideyim. O abartı olmuş.

Lehim gibi ince işlemler, küçük film kabloları takmak dizüstü bilgisayarlar kadar kolay değil. Lehim esnasında elinizin yanlış bir yere çarpması bile telefonun yollarına zarar verebilir.

Kardeşim ben niye dolandırayım? İşimi düzgünce yapıp kazanabilmeyi isterim yani, ha formattan da hayvan gibi para almam tabii. Ucuza yapılacak bir iş. Bazıları arıza tespitinden bile para alıyor. Ya arkadaş harbi diyorum yanılıyorsam söyleyin ama şöyle bir şey var, yani tamir de etmiyorsun cihazı niye arıza tespiti için para alıyorsan? Paranız batsın be. Tabii bana kazandırır demişlerdi yani. Madem okumak istemiyoruz mecbur bu mesleği yapacağız. Şu an genel maaşlar ne kadar bilmiyorum ama memur maaşı kadar kazansam yeter dediğim gibi.

Olay şurada, takım ücreti pahalı ve saçma pahalı. Misal, ekran kartı takımı ortalama bir yerde 700TL. Anakarta işlemci takımı ise 500-600 arası bir şeydi. Bu durumda 35-40 saniyede hızlıca halledebileceğin neredeyse de efor harcamayacağın şeylere verilmesi gerekenin kat ve kat üstü para koyuyorsun. Üstüne bir şey satıyorsun diyelim. Misal, https://www.akakce.com/kulaklik/en-...fonlu-oyuncu-kulakligi-fiyati,1075604428.html bu linkteki cihaz 250TL. Sen gidip toptancıdan 100-130TL civarı bir maliyete alıyorsun. Sonra da 500TL'ye satıyorsun. Neden? İnsanlar internete bakmak yerine en yakındaki yere gitmeyi tercih ediyor. Bu benim nezlimce direkt bir dolandırıcılıktır. (Evet, küçükken dilim bu sebeple çok yandı.)

Teşekkürler dostlar. Şu lehimleme falan zaten gözümü korkutuyordu. Becerikli insanlar için bu iş. Onu anladım. En iyisi okuyup memur olmak. Yine de tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Teşekkürler dostlar. Şu lehimleme falan zaten gözümü korkutuyordu. Becerikli insanlar için bu iş. Onu anladım. En iyisi okuyup memur olmak. Yine de tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Siz özel firmalarda mı çalışacaktınız? Normal bilgisayarcılar lehim yapmıyor. Yapan sadece 1 tane gördüm o da çok profesyonel bir adamdı zaten.

Siz özel firmalarda mı çalışacaktınız? Normal bilgisayarcılar lehim yapmıyor. Yapan sadece 1 tane gördüm o da çok profesyonel bir adamdı zaten.

Vallahi hocam kendi dükkanımı kuracaktım. Lehim yapmıyorsak iyi ya, parça satıp değiştirip tamir etmek istiyorum sadece. Bir de memur maaşı kadar kazansak sağlam olur işimiz.

Vallahi hocam kendi dükkanımı kuracaktım. Lehim yapmıyorsak iyi ya, parça satıp değiştirip tamir etmek istiyorum sadece. Bir de memur maaşı kadar kazansak sağlam olur işimiz.
Telefon ve bilgisayar tamirini beraber yaparsan güzel para var. Benim eniştem var o da yapıyor. Evi var arabası var.