Bilgisayarın kendi ayarını değiştirdim. Modemden bile değiştirdim. Bilgisayarda etki etmiyor. Fakat bilgisayarda sadece Chrome'da etki ediyor. Telefonda da DNS çalıştı. Nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın kendi ayarını değiştirdim. Modemden bile değiştirdim. Bilgisayarda etki etmiyor. Fakat bilgisayarda sadece Chrome'da etki ediyor. Telefonda da DNS çalıştı. Nasıl çözerim?

Başlat menüsüne CMD yazıp komut aç

Ipconfig /flushdns
Ipconfig /renew
Ipconfig /registerdns

Çalıştır,
Ardından bilgisayarı yeniden başlat.

Windows ağ ayarlarından birinci DNS'yi 1.1.1.1, ikinci DNS'yi 1.0.0.1 olarak değiştir.

Başlat menüsüne CMD yazıp komut aç

Ipconfig /flushdns
Ipconfig /renew
Ipconfig /registerdns

Çalıştır,
Ardından bilgisayarı yeniden başlat.

Windows ağ ayarlarından birinci DNS'yi 1.1.1.1, ikinci DNS'yi 1.0.0.1 olarak değiştir.

Genelde 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ikilisi kullanılıyor. Bunların arasında nasıl bir fark var hocam bilgin var mı? Veya bir zararı olur mu böyle bir şey söz konusu mu?

Genelde 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ikilisi kullanılıyor. Bunların arasında nasıl bir fark var hocam bilgin var mı? Veya bir zararı olur mu böyle bir şey söz konusu mu?

Google ad sunucularına ait IP adresleridir. İkisi de "dns.google" ana makinesini gösterir. Ne bir farkı vardır ne de zararı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır sadece DNS yönlendiricin değişiyor bir zararı yok. 8.8.8.8 Google, 1.1.1.1 Cloudflare, ben daha hızlı ve yakın diye 1.1.1.1 kullanıyorum.