Merhaba.
Geçtiğimiz ay yeni bir sistem toplamıştım, bu sistemden vızıltı sesi geliyordu. Ben de ekran kartından olduğunu şüphelenerek ekran kartını iade edip yeniden aldım. Yeni ekran kartını taktım ses nispeten azaldı ama hala geliyor.
PSU'da da çok hafif bir CW var, acaba bu sesin kaynağı o olabilir mi yoksa GPU mudur, bunu nasıl anlarım?
Valorant'ta oyun açılırken yükleme ekranında 2 saniye ses iyice yükselip düşüyor, maç başlangıç ekranlarında yükseliyor ve poligonda ses iyice artıp hiç kesilmiyor. Poligonda FPS dalgalandığında ses de dalgalanıyor.
Eski karttan gelen sesin videosu;
Ekran kartını takmasan da sistem start alır, ekran kartsız test et. Kasa fanlarının bağlantısını çıkar o şekilde test et. Çok yüksek ihtimalle psu veya cpu fan sebep oluyordur.
Ekran kartların %95'inde vardır CW. İade edip yenisini aldığınız kartta daha fazla CW sesi olabilir bunun garantisi yok. Benim hem PSU hem de ekran kartımda aynı sorun var. Ekran kartına undervolt yapınca hem sesi azaldı hem de performansı arttı.
Benim kartta da var. Eski kartlarda pek olmazdı ama ekran kartları güçlenince çok fazla yaygınlaştı. En iyi llm dil modelini karta atınca anlaşılıyor soru sorduğumda o ses çok net duyuluyor.
Bende de vardı ses sorunu ve coil whine sanmıştım meğerse PSU fanından geliyormuş şu an sıfır ses rahatım fanda olabilir sesin sebebi. 1 aylık PSU fanından böyle ses gelmeside şasırtıcı.
Ekran kartını takmasan da sistem start alır, ekran kartsız test et. Kasa fanlarının bağlantısını çıkar o şekilde test et. Çok yüksek ihtimalle PSU veya CPU fan sebep oluyordur.
Bende de vardı ses sorunu ve coil whine sanmıştım meğerse PSU fanından geliyormuş şu an sıfır ses rahatım fanda olabilir sesin sebebi. 1 aylık PSU fanından böyle ses gelmeside şasırtıcı.