Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sürekli yapılırsa zararı var. Bu işlemde sistem, işletim sistemini düzgün şekilde kapatmadan elektriği keser. Bu da sanki elektrik kesilmiş gibi bir etki yapar. Sonucunda;
Bunların dışında işletim sisteminizde de hasar oluşabilir. Windows sistem dosyaları bozulabilir.
- Depolama birimlerinde (HDD, SSD, M.2) veri kaybı yaşanabilir veya bad sector oluşabilir.
- PSU, direkt olarak etkilenmez ama uzun vadede stabil çalışmakta zorlanır.
Bunların dışında işletim sisteminizde de hasar oluşabilir. Windows sistem dosyaları bozulabilir.
Sürekli yapılırsa zararı var. Bu işlemde sistem, işletim sistemini düzgün şekilde kapatmadan elektriği keser. Bu da sanki elektrik kesilmiş gibi bir etki yapar. Sonucunda;
- Depolama birimlerinde (HDD, SSD, M.2) veri kaybı yaşanabilir veya bad sector oluşabilir.
demjr
Becerikli
Cevabınız için teşekkür ediyorum, kolay gelsin.Sürekli yapılırsa zararı var. Bu işlemde sistem, işletim sistemini düzgün şekilde kapatmadan elektriği keser. Bu da sanki elektrik kesilmiş gibi bir etki yapar. Sonucunda;
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 3
Bu bir protokol. Görünüş olarak gücü direkt kesiyor olsa da aslında parçalar arası anlaşmalı şekilde oluyor. Yine de anlaşma sağlandığında normalde donanımı kontrol etmesi gereken işletim sistemine hesap sormadan kapatıyor. Güç kaynağına zararı sıfır. Zaten anakart ile güç kaynağı anlaşıp bu kararı alıyor. Neden kendine zarar veren bir şey yapsın? Spesifikasyona göre sistemi koşulsuz şekilde G2/S5 yani soft off durumuna geçiriyor. Mesela sistem kapalıyken USB'den güç alan cihazlarınız varsa onlar bu gücü kesintisiz şekilde almaya devam eder.
En büyük sorun veri kaybı. O an yazılmakta olan veri yarım kalır. Kayıt defteri ve işletim sisteminin başka kısmı ise canı sıkıldığında bozulmasına yardımcı olur. HDD var ise kafa disk üzerinde kalabilir bu da zaten hassas olan parçayı daha da hassas yapar.
En büyük sorun veri kaybı. O an yazılmakta olan veri yarım kalır. Kayıt defteri ve işletim sisteminin başka kısmı ise canı sıkıldığında bozulmasına yardımcı olur. HDD var ise kafa disk üzerinde kalabilir bu da zaten hassas olan parçayı daha da hassas yapar.
demjr
Becerikli
Cevabınız için teşekkür ediyorum hocam.Bu bir protokol. Görünüş olarak gücü direkt kesiyor olsa da aslında parçalar arası anlaşmalı şekilde oluyor. Yine de anlaşma sağlandığında normalde donanımı kontrol etmesi gereken işletim sistemine hesap sormadan kapatıyor. Güç kaynağına zararı sıfır. Zaten anakart ile güç kaynağı anlaşıp bu kararı alıyor. Neden kendine zarar veren bir şey yapsın? Spesifikasyona göre sistemi koşulsuz şekilde G2/S5 yani soft off durumuna geçiriyor. Mesela sistem kapalıyken USB'den güç alan cihazlarınız varsa onlar bu gücü kesintisiz şekilde almaya devam eder.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet