Bilgisayarı Turbo Boost kapalı şekilde kullanmak sorun oluşturur mu?

Makaleler
18
Yer
LTAF
Arkadaşlar garip bir şey fark ettim, 7730U laptopumda enerji tasarrufu modunu açtığımda CPU 4.2GHz frekans yerine 2.1GHz'e sabitleniyor. Bu şekilde oyuna girdim ve CS'de neredeyse FPS kaybı sıfırdı, asıl fark eden şey şu ki sıcaklıklar normalde 75-80 derece arası gezerken Adana'nın 35 derece sıcağına rağmen 55 dereceyi geçmiyor.

Ben bu şekilde cihazı hep enerji tasarrufu kapalı şekilde kullansam bir sıkıntı olur mu? Mis gibi işmiş böyle hem 50 dereceyi geçmesin hem de FPS düşmesin.

Arkadaşlar garip bir şey fark ettim, 7730U laptopumda enerji tasarrufu modunu açtığımda CPU 4.2GHz frekans yerine 2.1GHz'e sabitleniyor. Bu şekilde oyuna girdim ve CS'de neredeyse FPS kaybı sıfırdı, asıl fark eden şey şu ki sıcaklıklar normalde 75-80 derece arası gezerken Adana'nın 35 derece sıcağına rağmen 55 dereceyi geçmiyor.

Ben bu şekilde cihazı hep enerji tasarrufu kapalı şekilde kullansam bir sıkıntı olur mu? Mis gibi işmiş böyle hem 50 dereceyi geçmesin hem de FPS düşmesin.

Siz fark etmeseniz de FPS düşüyor olması gerekir ilk olarak o işlem sadece işlemciyi kısıtlıyor sanırsam. Aslında zaten işlemci ısınınca kendini kısıyor ama siz güç tasarrufu ile daha ısınmadan kısmış oluyorsunuz atıyorum sizin 60FPS kilidiniz vardır onu anlamazsınız veya PC'niz maksimum 150 FPS alıyordur kapatınca gene o civarlarda takılabilir çünkü dediğim olay olacaktır ısınmadığı için kısmayacak kendisini. Ama şunu fark edebilirsiniz arkada bir şeyleri kapatır sürekli uykuya alır veya parlaklığı azaltır onun dışında kullanmanın sakıncası yok neden olsun ki?

Aynı şey benim telefonda da var Samsung çok pis işlemciyi kısıyor ısınınca ama ben güç tasarrufunda oynayınca daha a ısınıyor mesela 10 dakikada işlemci kısacağına 30 45 dakikada kısıyor kendini zaten o arada devam edeceksem fan takıyorum ya da telefonu dinlendiriyorum yoksa ısındığı için gene kısıyor performansı. Ama süreyi uzatıyor. Neyse yani kısaca zararı olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Frekans sabitlemenin tek zararı FPS kaybı olur. Bunun dışında herhangi bir zarar görmez.

Bunu söyledim zaten ama arkadaş ekrani 60 Hz ise ve guc tasarrufu kapali atiyorum 200 FPS aliyorsa guc tasarrufu acinca 100 alsa gene bir şey değiştirmez sonucta ekran 60 Hz sadece mouse hassasiyetin ve tepki süresi değişir biraz o kadar. Ama sıcaklık için değer mi oda kullaniciya kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Ekran kartının tamamını kullandığı için FPS düşmemiş, ekran kartı kullanımı düştüğü andan itibaren FPS kaybı olur. Güç tasarrufu yerine QuickCPU ile Turbo Boost kapatabilirsiniz. Kullanımı çok kolay sadece çubuğu sürüklüyorsun GHZ değişiyor.

Artı -1 Eksi
Ekran kartının tamamını kullandığı için FPS düşmemiş, ekran kartı kullanımı düştüğü andan itibaren FPS kaybı olur. Güç tasarrufu yerine QuickCPU ile Turbo Boost kapatabilirsiniz. Kullanımı çok kolay sadece çubuğu sürüklüyorsun GHZ değişiyor.
Evef onu bende düşündün sanırım sadece cpu kısıyor ekran kartini ellemiyor.Zaten oyun okdr cpu kullanmıyor. Ozmn nasıl okdr ısınıyor? Biraz kafam karıştı şimdi siz öyle diyince :)

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt