enws

Üyecik
Herkese merhaba,

Bir masaüstü bilgisayarım var içinde Windows 10 yüklü. Dün LoL oynarken oyun crash verdi ve ben genelde bilgisayarın restart düğmesine basarak hızlı bir şekilde bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna geri dönerim fakat dün öyle olmadı. Restart düğmesine bastıktan sonra BIOS ekranı geldi. Daha sonrasında bilgisayar açılmadı. Sabah bakarım dedim ve sabah bilgisayar ile ilgilendim fakat sorunum çözülmedi. Denediğim yöntemleri şu şekilde:
  • BIOS pilini söküp 5 dakika bekleyip geri taktım.
  • Ekran kartını söktüm giriş yerini silgi ile sildim geri taktım çalışmadı.
  • Ekran kartsız çalıştırmayı denedim çalışmadı.
  • RAM'lerin her birini farklı kombinasyonlar ile denedim silgi ile sildim aynı şekilde yine çalışmadı.
  • SSD hard disk bunların kablolarını çıkartıp taktım yine çalışmadı.
Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • MSI A320M VD Pro Plus anakart.
  • Ryzen 3 1300X işlemci.
  • Corsair 2x8GB 3200MHz RAM.
  • MSI GTX1050 Ti ekran kartı.
  • NZXT C750 Bronze PSU.
  • 128 GB Kingston SSD ve 1 TB HDD.
Yardımcı olursanız çok sevinirim herkese iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin anakarta giren pinlerini bir silgi ile silip parlatın, tekrar bir tanesini takıp açın sistemi.

Debug LED yanıp yanmadığını da belirtin.

RAM'lerin anakarta giren pinlerini bir silgi ile silip parlatın, tekrar bir tanesini takıp açın sistemi.

Debug LED yanıp yanmadığını da belirtin.

Bunu denedim aynı şekil Debug LED yanmıyor. RAM bakımından bir sıkıntı yok gibi gözüküyor hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle yapalım, yine PSU'yu kapatıp sistemde takılı tüm diskleri sökün o şekilde açın, anakartta boot LED yanacak mı kontrol edin.

Sistemin boot aşamasına gelip gelmediğini anlarız bu şekilde.

Bu sistem RAM aşamasını geçmiyor, ne VGA LED yakıyor ne de boot LED, sadece RAM sökünce DRAM yanıyor, sorun anakartta veya işlemcide olabilir.

Takılı olan bütün kabloları bakın, kararma, toz vs gibi bir şeyi var mı bakın. İşlemciyi yerinden söküp, işlemcinin pinlerine ve yuvasına bakın. Olmadı, yağsız devre temizleyici sprey varsa elinde anakartı temizleyin.

@enws

PSU ihtimali var ama iyi bir model olduğu için ihtimali göz ardı ettim.

Donanım değiştirip denemek lazım, ancak o şekilde sorun netleşir.

Son olarak anakart 24 pin soketini çıkarıp takar mısın?